Matrimoniale

5 probleme matrimoniale frecvente si solutiile lor

By mai 15, 2012 3 Comments

Problemele matrimoniale sunt frecvente in orice casnicie, iar cine spune ca nu s-a certat niciodata cu partenerul sau ca nu a avut niciun conflict, probabil ca minte. Mai devreme sau mai tarziu, in orice relatie sau casnicie intervin certuri si conflicte, cele mai frecvente iscandu-se de la bani, sex, lipsa de incredere, responsabilitatile casnice, dar mai ales de la probleme de comunicare. Iata cele mai frecvente dintre ele si cum le puteti depasiti impreuna!

Probleme matrimoniale de comunicare

Majoritatea problemelor matrimoniale cu care va confruntati provin din lipsa de comunicare sau din absenta unor mijloace de comunicare adecvate.

Este foarte important sa discutati tot timpul, sa va impartasiti bucurii si tristeti, esecuri si reusite, si sa va faceti timp pentru a sta doar voi doi, de vorba, fara alte lucruri care sa va distraga atentia – televizor, calculator, telefoane etc.

Cel mai important este sa invatati sa va ascultati unul pe celalalt, deoarece este una dintre cele mai importante parti ale comunicarii.

Probleme matrimoniale de natura sexuala

Chiar daca va iubiti foarte tare si va intelegeti foarte bine, acest lucru nu garanteaza o viata sexuala implinita sau o compatibilitate perfecta in pat.

In situatia in care nu sunteti pe aceeasi lungime de unda in privinta lucrurilor care va plac in pat sau nu reusiti sa aveti partide de sex satisfacatoare, este timpul sa stati de vorba foarte sincer. Impartasiti-va fara jena lucrurile care va plac si care nu, “condimentati” actele sexuale cu jocuri si fantezii si vedeti ce iese.

In cazul in care nu functioneaza nici asa, nu disperati! Mergeti la un terapuet specializat in probleme de natura sexuala!

Probleme matrimoniale iscate de la bani

Atunci cand conflictele matrimoniale incep sa fie din ce in ce mai intense din cauza banilor, este bine sa stati la masa “negocierilor” si sa discutati calm despre ce puteti face si ce nu.

Puneti pe “masa” toate sursele de venit, calculati cheltuielile lunare pe care le aveti si vedeti unde si ce va mai lipseste.

Dezbateti mai multe metode de a face rost de bani pentru nevoile fiecaruia dintre voi, dar si ale familiei, si incercati sa ajungeti la un numitor comun fara tipete, scandaluri si contraziceri. Alegeti intotdeauna metoda potrivita pentru amandoi!

Probleme matrimoniale cauzate de lipsa de incredere

Increderea sta la baza oricarei casnicii trainice sau relatii de lunga durata. Desi se obtine greu si se pierde usor, este important sa pornesti in casnicie cu dreptul si sa acorzi un vot de incredere partenerului tau, pana la proba contrarie.

Tu si partenerul tau va puteti consolida increderea unul in celalalt prin comunicare, respectarea promisiunilor, sinceritate, respect si prin acordarea unei libertati suficiente celuilalt. Posesivitatatea si controlul asupra partenerului nu te ajuta sa construiesti o relatie armonioasa si echilibrata.

Probleme matrimoniale cauzate de impartirea responsabilitatilor casnice

Casatoria inseamna, printre altele, si impartirea responsabilitatilor casnice – de curatenie, cumparaturi, platit facturi etc. – lucruri asupra carora partenerii nu se pun mereu de acord si de unde se isca cele mai multe certuri.

Stabiliti de la inceput, de cand va mutati impreuna, fiecare ce face, ce responsabilitati are si acolo unde nu va intelegeti, nu va certati. Mai bine negociati si vedeti ce avantaje are fiecare, in cazul in care mai lasa de la el.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Vishal spune:

    I’ve been browsing onlnie over 2 hours today, but I never discovered some attention-grabbing blog post like yours.It really is fantastic importance for me personally. I think, if many of website owners and bloggers make excellent content material like you did, the internet is going to be much more useful than ever before.

  • Delian spune:

    Meditatia pe mine m-a ajutat sa depscoar o parte din mine care era prafuita si nebagata in seama, si anume sufletul meu. Eu confundam esenta primordiala a mea cu ego-ul si de fiecare data cand eram ranita imi spuneam ca suletul plange, de fapt era mai mult orgoliul. Abia prin meditatie am aflat care e adevaratul meu suflet. Apoi am mai aflat ca e minunat sa calatoresti.

  • Cwek spune:

    In cazul asta e super cu toate ca ne este putin teama sa lasam “lucrurile” neincuiate!Noi snteum patiti si ne este cam teama; nu ca am avea cine stie ce valori insa lucrusoarele (rucsacul, primusul, sacii de dormit) sunt cat de cat de calitate fiindca al meu sot merge pe principiul “ori luam ceva de calitate ori nu mai luam nimic”!Dar as putea vorbi eventual cu cei de la salvamont!mercic mult!ps: s-ar putea sa-ti mai pun unele intrebari 🙂

Leave a Reply