Matrimoniale

6 curiozitati despre iubire

By mai 24, 2013 No Comments

dragosteIubirea este unul dintre cele mai puternice sentimente si, desi fiecare persoana experimenteaza cel putin o data in viata aceasta traire intensa, nu cunoaste totul despre ea. Stiai ca primul cantec de dragoste a fost scris de un sumerian si ca dateaza de mai bine de 4.000 de ani? Sunt si alte curiozitati despre iubire pe care merita sa le cunosti, macar pentru a te amuza.

1 Multe relatii se leaga in timp ce partenerii au pe altcineva
Una din cinci relatii amoroase se leaga in timp ce unul dintre parteneri are pe altcineva. De asemenea, locul cel mai prielnic pentru nasterea unei idile este la cafea, fie la serviciu, fie la facultate sau in localuri.

2 Persoanele indragostite sunt mai relaxate
Persoanele indragostite tind sa fie mult mai relaxate decat cele care nu sunt implicate intr-o relatie, iar acest lucru se explica prin faptul ca sentimentul de iubire imbunatateste activitatea sistemului nervos.

3 Iubirea actioneaza in acelasi mod ca frica intensa
Iubirea se manifesta in acelasi mod ca si frica intensa, adica partenerii indragostiti incep sa aiba palpitatii, pupilele se dilata, iar palmele incep sa transpire.

4 Femeile se simt iubite atunci cand stau fata in fata cu partenerul
Femeile indragostite se simt admirate si iubite atunci cand stau fata in fata cu partenerii lor. In schimb, barbatii se simt apreciati si iubiti de partenere atunci cand ele se asaza langa ei, in partea dreapta sau in partea stanga.

5 Cand o persoana iubeste, creierul este invadat de substante chimice euforice
In momentul in care o persoana se indragosteste si incepe sa iubeasca, intre creier si inima se creeaza o legatura mai stransa ca niciodata. Mai exact, sentimentul de iubire activeaza nu mai putin de 12 zone ale creierului si determina producerea unor substante chimice euforice, cum ar fi dopamina, adrenalina, vasopresina si oxitocina.

6 Barbatii indragostiti pun accent pe ceea ce vad
La barbatii indragostiti este mai dezvoltata acea zona a creierului care controleaza activitatea vizuala, de aceea pentru ei conteaza foarte mult felul in care arata o femeie. In schimb, la femeile indragostite este mai activa acea zona a creierului care tine de memorare. Astfel, femeile incearca sa-si aminteasca anumite comportamente ale partenerului, pentru a-si da seama daca acesta este sufletul lor pereche.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply