Matrimoniale

6 secrete ale relatiilor reusite

By aprilie 24, 2013 No Comments

relatii reusiteRelatiile reusite sunt posibile, insa numai in masura in care exista compatibilitate si disponibilitatea de a face eforturile necesare. Descopera 6 secrete ale relatiilor de succes.

1. Bucura-te sincer pentru reusitele partenerului tau
Caracterul unei persoane se spune ca se vede dupa cum se poarta cu tine cand ai necazuri. Insa intr-un cuplu nu este suficient sa fii langa persoana iubita cand aceasta se confrunta cu probleme.

Unele studii arata cat de mult conteaza felul in care te porti cu perechea ta cand aceasta are succes. In momentele fericite, este important sa stii sa te bucuri sincer pentru realizarile persoanei iubite. Oamenii care se intorc acasa cu o veste buna se asteapta la sustinere si entuziasm din partea partenerului, atunci cand acesta afla noutatile. Cercetatorii arata ca este o greseala sa fii rezervat sau sa te gandesti la cum te afecteaza pe tine faptul ca sotul sau iubitul a fost promovat.

2. Arata-ti interesul sincer fata de partener
In cuplurile reusite, partenerii isi manifesta interesul fata de celalalt. Un partener curios, care vrea sa afle mai multe despre perechea sa, o face pe aceasta sa simta ca nu este singura. Oamenii devin mai increzatori si mai apropiati de partener atunci cand vad ca persoana iubita vrea sa stie mai multe despre visele, implinirile sau temerile lor.

Cand partenerul de viata reuseste sa rezolve o problema la locul de munca, roaga-l sa-ti povesteasca cum a gasit solutia. In acest fel, ii vei arata ca iti pasa cu adevarat de preocuparile lui si ii vei da sansa sa vorbeasca despre reusitele pe care le are.

3. O relatie de lunga durata implica obiectivitate
Relatiile fericite, de lunga durata sunt cele dintre oameni cu asteptari realiste. Specialistii in relatii spun ca este nerealist sa te astepti ca o relatie sa fie mereu la fel ca la inceput. Entuziasmul initial este inlocuit in timp de o legatura mai profunda, care implica romantismul, dar care nu este lipsita cu desavarsire de perioade grele.

4. Ingrijeste-ti corpul pentru tine si partener
Cuplurile fericite sunt preocupate de lucruri care unora li se par superficiale, cum ar fi ritualul de infrumusetare. Cand apare delasarea, se creeaza o distantare si chiar se poate ajunge la instrainare totala. Daca partenerii continua sa se ingrijeasca fizic, persoana iubita ii va privi cu alti ochi. Este important sa existe atractie fizica pentru ca o relatie sa dureze.

5. Fa intotdeauna gesturi frumoase pentru partener
Un impact major asupra psihicului celuilalt il au gesturile frumoase. Fa curatenie si pregateste o mancare calda pentru a-ti primi sotul sau sotia la intoarcerea dintr-o calatorie. Spala-i haina preferata inainte sa ti-o ceara, pentru ca stii ca a doua zi va avea nevoie de ea. Incalzeste-i picioarele partenerului sau fa un alt gest frumos. Cercetatorii afirma ca aceste mici detalii au un impact benefic major in viata de cuplu.

6. Rezerva timp pentru fiecare
In cuplurile fericite, partenerii isi rezerva timp pentru ei insisi, separat. Unele activitati pot fi extrem de interesante pentru sotie, in timp ce sotul le considera plictisitoare. Cand cei doi nu renunta la interesele lor, dupa ce isi petrec cateva ore ocupati cu un bobby, se intorc in relatie revigorati.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply