Matrimoniale

Activitati matrimoniale care stimuleaza comunicarea

By iunie 8, 2012 3 Comments

Orice cuplu solid are nevoie, din cand in cand, de activitati matrimoniale care stimuleaza comunicarea si mentin echilibrul relatiei intr-o maniera optima. Dupa ce luna de miere se incheie, flacara pasiunii tinde sa se domoleasca, odata ce problemele matrimoniale incep sa umbreasca euforia traiului impreuna. Comunicarea este, in opinia expertilor, mortarul care tine orice legatura sentimentala la un loc. Daca acesta dispare, crapaturile vor aparea treptat, pana cand tot ceea ce s-a construit se prabuseste.

Pentru a evita un final nefericit al povestii tale de dragoste, pune in practica urmatoarele activitati matrimoniale care favorizeaza comunicarea in cuplu si va ajuta sa mentineti spiritul dragostei voastre la fel de viu ca in prima zi in care v-ati cunoscut.

Seara intalnirii

Din pacate, viata arunca multe obstacole in calea implinirii matrimoniale, iar activitatile cotidiene solicitante si stresul contribuie la tensiunile formate in spatiul conjugal. Chiar si asa, doi parteneri trebuie sa isi faca timp unul pentru celalalt, indiferent de amploarea acestei provocari majore.

O modalitate prin care sa programati un ragaz periodic pentru voi doi este sa stabilti o seara a intalnirii, pe care sa o petreceti in oras la restaurantul preferat, exact ca pe vremea in care va aflati la inceputul relatiei. Asumati-va obligatia de a planifica sarcinile saptamanale in functie de acest eveniment important si nu faceti rabat de la regula decat in cazul unor urgente majore.

In timpul intalnirii matrimoniale ca odinioara, nu aveti voie sa raspundeti la telefon sau sa trimiteti mesaje. Intrebati-va reciproc despre lucrurile care va framanta, restabiliti legatura emotionala si oferiti-va reciproc toata atentia. Acest ritual saptamanal va aduce beneficii matrimoniale fructuoase in viitor.

Imbratisarile inainte de culcare

Rezerva un sfert de ora in fiecare seara pentru imbratisarile linistitoare inainte de culcare, un prilej perfect pentru comunicare si impartasire a impresiilor. Mangaie-ti tandru partenerul, joaca-te prin parul sau si plimba-ti degetele pe brate si piept – acestea sunt forme de comunicare nonverbala care va ajuta va apropiati.

Nu folosi acest moment special pentru reprosuri, critica si plangeri de tot soiul, ci aminteste-i care sunt calitatile sale pe care le adori si alte lucruri despre care crezi ca pot consolida relatia voastra. Arata-ti recunostinta pentru actiunile pozitive ale partenerului si lasa linia comunicarii libera, pentru perspective matrimoniale optime.

Activitatile noi

Daca veti incepe impreuna o activitate noua, aduceti un serviciu major comunicarii matrimoniale de cuplu. Incercati ceva inedit pentru amandoi, precum cursuri de salsa sau origami, despre care niciunul nu aveti cunostinte anterioare.

Totodata, puteti sa intrati in forma incercand un sport distractiv: patinajul, inotul, scufundarile sau alpinismul in sali special amenajate sunt idei excelente in acest sens. Patrunderea pe un teren necunoscut cu partenerul tau va intari conexiunea dintre voi si veti avea noi motivatii pentru a discuta ore in sir despre noua aventura. Cele mai reusite relatii matrimoniale sunt cele in care comunicarea si provocarile noi primeaza intotdeauna.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Karlitoz spune:

    Buna seara.Eu una cred ca vor beneficia de acest proargm tot cele care au pile si relatii nu noi cei de rand.Cunosc pe cineva care are sora medic si are locul asigurat.Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar este romania.poate gresesc

  • Turgut spune:

    Cristina, te putem asigura de un lucru. Programul nu a inpcuet. Regulile nu s-au fixat, dosare nu se depun. Noi, SOS Infertilitatea, vom mediatiza pe site si pe forum cand aflam informatii publice. Si facem tot ce tine de noi sa se accelereze demararea progamului, dar din pacate nu noi decidem.

  • Petar spune:

    Bravo voua ! V-a iesit bine de tot primul drum in Baiului. Creasta conintua … daca ati facut 3 ore pana la Piscul Cainelui posibil ca de acolo in conintuare sa faceti 4 ore pana in Comarnic :)Pe zapada se schimba treaba … in loc sa mergi pe poteca/curba de nivel trebuie sa tii mai mult creasta. Creasta matematica, nu cea geometrica :)Numai bine si multe-multe drumetii sa se realizeze!Mihai

Leave a Reply