Matrimoniale

Aventuri si gelozie din cauza site-urilor de matrimoniale online si socializare

By septembrie 11, 2012 One Comment

Ai apelat la un site de matrimoniale online si ti-ai gasiti perechea. Acum, dupa ani de zile, obiceiul de a relationa online cu alte persoane a devenit, dintr-un sprijin, o amenintare. Site-urile de socializare precum Facebook permit oamenilor sa tina legatura cu fosti colegi, dar si cu foste iubiri sau noi tentatii. Unde este pragul dintre curiozitate, nevoia de socializare si infidelitate?

Reteaua de socializare versus site-ul de matrimoniale online

In cazul unui site de matrimoniale online, iti setezi un profil in care mentionezi care sunt interesele tale: prietenii, relatii de lunga durata, aventuri, relatii in vederea casatoriei etc. Pe un site de socializare, insa, totul poate sa inceapa in cel mai nevinovat mod si sa duca la inselat.

Cand cunosti o persoana printr-un serviciu de matrimoniale online, nu stiti nimic una despre cealalta si incercati sa comunicati pentru a va cunoaste. Cand adaugi in lista de prieteni un fost partener de cuplu, insa, poti face acest lucru deoarece esti tentat sa vezi cum este viata lui in prezent si pentru a depana amintiri. Avand un trecut impreuna, incarcat cu emotii, amintirile pot sa-ti afecteze perceptia despre partenerul actual si cel din trecut. Un sentiment de nostalgie al unuia dintre fostii parteneri poate fi interpretat ca iubire de catre celalalt.

Un alt risc cand reiei legatura cu un fost partener este acela de a ajunge de la o simpla discutie pe Facebook la emailuri, telefoane si SMS-uri. Daca partenerului de cuplu din prezent i se intampla asa ceva din cauza unei discutii cu fostul, este posibil ca relatia voastra sa fie in pericol. Gandeste-te cate mesaje si telefoane va dadeati voi la inceput, dupa ce ati facut cunostinta pe site-ul de matrimoniale online. Un astfel de demers este firesc pentru doua persoane interesante una de alta.

Cum sa eviti gelozia din cauza comunicarii online

Pentru a nu aparea suspiciuni si gelozii legate de activitatea pe retelele de socializare, fiecare cuplu ar trebui sa-si seteze propriile reguli.

De exemplu, este acceptabil ca partenerul de viata sa-si umple timpul conectandu-se de pe telefonul mobil cand asteptati masina in statie. Nu este, insa, firesc, ca momentele de acest gen sa devina o prioritate. De exemplu, daca luati masa impreuna, acasa sau la restaurant, chiar si atunci cand asteptati sa se faca mancarea ati putea vorbi in loc sa stea fiecare cu ochii pe ecranul telefonului.

Unii oameni reusesc sa starneasca gelozia sau nemultumirea partenerului de cuplu pur si simplu pentru ca nu-l includ in viata lor online.

Daca nu-l ai pe partener in lista de prieteni si nu comunici cu el pe retelele de socializare asa cum faci cu toata lumea, acesta se va simti automat exclus si isi va crea tot felul de scenarii in minte. Nu este exclus ca partenerul tau sa creada ca folosesti retelele de socializare sau site-urile de matrimoniale online pentru a cunoaste persoane noi si chiar pentru a avea aventuri. Trateaza-l ca pe toti ceilalti din lista ta de prieteni si contacte, astfel incat sa existe transparenta totala in activitatea ta online.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Avijit spune:

    pot pentru ca sa spun ca avem nevioe de un mediu curat peste tot? so, votez pentru un ong cu impact (obligatoriu) global de genul “fuck (the politicians-parties-etc.) for Romania”!

Leave a Reply