Matrimoniale

Barbatii incearca sa evite conflictele, femeile se lasa greu convinse

By iulie 2, 2013 No Comments

Ghid de cautare a sufletului perecheCooperarea in cuplu duce de multe ori la imbratisarea unui compromis, fie din partea femeii, fie din partea barbatului, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona, SUA. Astfel, de cele mai multe ori, barbatii sunt cei care incearca sa evite conflictele, prin adoptarea unei atitudini care se le multumeasca pe partenere, insa reprezentantele sexului frumos nu se lasa atat de usor pacalite.

Barbatii sunt marionete in mainile femeilor
Studiul expertilor de la Universitatea din Arizona a fost realizat pe 44 de cupluri heterosexuale care sunt impreuna de 6 ani. Cele mai multe cupluri locuiesc impreuna si sunt casatorite. Partenerii au fost rugati sa discute intre ei despre subiecte care tin de relatia lor si de obiceiurile zilnice.

La final, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca barbatii sunt mici marionete in mainile femeilor, in sensul ca incearca sa empatizeze cu ele si sa le aprobe, in speranta ca vor evita un conflict.

De cealalta parte, femeile actioneaza ca niste papusari priceputi si nu se lasa impresionate de replici de tipul “da, draga” sau “aha”, ci incearca sa modeleze comportamentul partenerilor pana ce vad ca acestia cedeaza.

Probarea rochiei, edificatoare in acest caz
Pentru a exemplifica o situatie concreta, cercetatorii au mentionat o discutie clasica intre iubit si iubita. Ea probeaza o rochie, el ii spune ca ii sta bine. Ea simte ca el nu este foarte convins de acest lucru, astfel ca in loc sa se multumeasca cu raspunsul lui, incepe sa probeze si alte rochii.

Atitudinea partenerilor nu dauneaza relatiei
Ashley Randall, expertul care a condus aceasta cercetare, sustine ca atitudinea partenerilor si incercarea lor de a ajunge la un compromis nu dauneaza relatiei, ba chiar este o dovada a cooperarii.

“Cooperarea este ceva inestimabil si este cheia succesului intr-o relatie, doar ca barbatii si femeile o percep si o aplica diferit”, a explicat Ashley Randall.

Ea si-a completat declaratia spunand ca femeile incearca la randul lor sa evite conflictele, atunci cand observa ca partenerii nu mai au rabdare sau sunt nervosi. Astfel, se ajunge la un schimb de roluri menit sa ii ajute pe parteneri sa previna conflictele conjugale.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply