Matrimoniale

Barbatii se indragostesc mai repede la prima vedere decat femeile

By aprilie 26, 2013 No Comments

cupluPoate ca nu isi amintesc mereu de aniversari si nu aleg cele mai bune cadouri de Valentine’s Day sau de Ziua Femeii, insa un lucru este cert: barbatii debordeaza de romantism si, spre deosebire de femei, se indragostesc mai repede la prima vedere.

Uita de mitul conform caruia barbatii nu au nicio legatura cu romantismul. In urma unui sondaj online, s-a aflat ca barbatii sunt mai romantici decat femeile si ca se indragostesc mai repede la prima vedere. O echipa de sociologi si profesori universitari americani a vrut sa afle adevarul din spatele relatiilor de cuplu si sa desfiinteze miturile legate de sex. Specialistii au initiat un sondaj online care cuprinde nu mai putin de 1.300 de intrebari despre romantism, viata de cuplu, sex si trasaturi fizice atragatoare.

Pana acum, 10.000 de persoane din intreaga lume au raspuns la sondaj, insa cercetarea se desfasoara in continuare. Datele preliminare au fost publicate in cartea “The Normal Bar”, care ii are ca autori pe initiatorii sondajului, antreprenoarea Chrisanna Northrupp, profesorul Pepper Schwartz (Universitatea Washington, SUA) si James Schwartz (directorul Centrului de Cercetare in Stiinte Sociale din cadrul Universitatii George Mason din Virginia, SUA).

Dragoste la prima vedere pentru cei mai multi barbati
Dintre reprezentantii sexului tare care au raspuns sondajului, 48% au marturisit ca s-au indragostit la prima vedere. Prin comparatie, doar 28% dintre femei au recunoscut ca li s-a intamplat sa se indragosteasca iremediabil la prima vedere, ceea ce inseamna ca barbatii sunt mai romantici decat se credea.

Cat despre relatia de cuplu, 74% dintre respondenti au marturisit ca sunt fericiti alaturi de partenerii lor de viata, iar 66% considera ca persoana cu care au o relatie este sufletul lor pereche.
Sexul in afara relatiei nu este considerat o aventura
Dintre participantii la sondaj, putini sunt cei care au recunoscut ca au avut parte de sex in afara relatiei. O treime dintre barbati si 19% dintre femei au avut curajul sa-si marturiseasca infidelitatea, dar in acelasi timp au precizat ca, atat timp cat sexul in afara relatiei nu implica o legatura emotionala intre parteneri, nu se poate vorbi despre o aventura.

Comunicarea defectuoasa, principala cauza a despartirilor
Cei mai multi respondenti la sondaj au precizat ca principala cauza a despartirilor amoroase o reprezinta comunicarea defectuoasa dintre parteneri.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply