Matrimoniale

Beneficii matrimoniale la care nu te-ai fi gandit

By mai 15, 2012 3 Comments

Casatoria are efecte benefice in plan fizic, emotional, economic, sexual si spiritual, spun oamenii de stiinta. Desi casatoria ca institutie a suferit din cauza schimbarilor sociale in ultimii zeci de ani, studiile cercetatorilor arata ca beneficiile matrimoniale sunt in continuare extrem de importante pentru bunastarea fiecarui individ.

Astfel, casatoria nu este doar o relatie privata, insa si o realitate sociala care imbogateste viata fiecarui om si da un sens si un scop, care au un rol important in sanatatea spirituala si fizica individuala. Prin casatorie si familie, se dezvolta un sentiment de apartenenta si se satisfac nevoile omului de iubire, incredere, fidelitate, loialitate, angajament pe termen lung, sprijin etc.

Iata in continuare cateva avantaje matrimoniale la care nu te-ai fi gandit:

Viata mai lunga si sanatate mai buna

Unul dintre beneficiile matrimoniale il reprezinta faptul ca persoanele casatorite, atat barbatii, cat si femeile traiesc mai mult si sunt mai sanatoase decat cele singure. O persoana casatorita prezinta o rata mai scazuta de mortalitate, are obiceiuri mai sanatoase si se bucura de un suport care are un rol benefic pentru sistemul imnunitar.

Sanatate mintala si echilibru emotional

Printre avantajele matrimoniale este si faptul ca barbatii si femeile casatorite se confrunta mai putin cu depresia, anxietatea si alte probleme de acest tip. Nivelul de fericire creste odata cu casatoria si scade in caz de divort. Acesta din urma este distructiv in special pentru sanatatea femeii. Acestea devin depresive si ostile, au un respect de sine mai mic, iar in dezvoltarea personala fac pasi mai mici decat se intampla in cazul barbatilor.

Sexul, printre avantajele matrimoniale majore

Beneficiile matrimoniale sunt strans legate de sex. Persoanele casatorite au parte de mai mult sex decat cele singure. In plus, acestea se bucura mai mult de partidele de sex decat cei singuri. Intr-un cuplu casatorit, sexul costa mai putin ca timp, bani sau energie fizica. Satisfactia vine din faptul ca sexul in cadrul mariajului este privit ca un simbol al unirii, adica fidelitate, dedicare, intimitate emotionala etc.

Beneficii matrimoniale si situatia financiara

Persoanele casatorite dispun de mai multi bani si reusesc sa faca mai multe lucruri cu acestia: castigurile pot creste, se fac economii, se investeste mai mult in familie, se controleaza tendinta unuia dintre parteneri de a risipi banii etc.

De avantajele matrimoniale se bucura si copiii

Studiile arata ca familiile intacte, cu doi parinti, sunt mediile perfecte pentru a creste copii. Cei care au doi parinti au rezultate mai bune la scoala si prezinta mai putine riscuri de a intra intr-un anturaj prost, de a deveni parinti prematur, de a fi abuzati, de a dezvolta depresii etc.

Casatoria si jobul

Printre avantajele matrimoniale se numara si sansele de a obtine un job. In unele domenii este indicat sa fii casatorit pentru ca un astfel de statut este vazut ca o bila alba pentru candidat, privind maturitatea, responsabilitatea, locul lui in societate.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Adinks spune:

    Unde-i castelul buda, unde-i botsianul pescarilor, unde-i sinagoga, unde-i capodopera… biserica st matyas, o adevarata opera de arta?!!!! ai fost in piata eroilor si nu ai vizitat castelul Vajdahunyad la doi pasi distanta?! In schimb te-ai plimbat prin toate grotele budapestei, ratand cele mai frumoaste monumente arhitectonice ale orasului, ai dat un exemplu de ceea ce nu trebuie sa faci la budapesta, mai ales daca ai 4 zile la dispozitie, pacat…

  • Felicien spune:

    Am avut si eu o intamplare ciadtua in timp ce citeam Cand imposibilul devine posibil de Stanislav Grof. Nu stiu daca a fost cartea de vina, am avut o mica banuiala sau a fost o pura intamplare Ma simteam in forma, eram calma, linistita, citeam cu placere, cand, dintr-o data am inceput sa nu mai disting literele, randurile, totul s-a amestecat, lumea a inceput sa se invarta cu mine. Mi-am revenit destul de greu din aceasta stare. Evident, nu am mai pus mana pe cartea respectiva poate candva voi mai face o incercare.Culmea este ca am facut cursuri de radiestezie, dar nu pot sa masor nimic niciodata. Si aici banuiesc o influenta externa bine intentionata . De cate ori vreau sa pun mana pe ansa si raportor, simt o furie care creste si ma blocheaza, ma enervez cumplit nici eu nu stie pe cine sau de ce. Sau poate nu am dreptul sa masor

  • Rogger spune:

    de 2 luni am si eu un nikon d 40 bucurie mare dar, ca orice cadou fara deatlii suplimentare, nu cunosc nimic despre el. manualul este in limba engleza, termenii sunt destul de pretentiosi daca ma poate ajuta cineva cu un manual de utilizare in limba romana, cu ceva indicatii scrise (eventual cum sa fac sa fac poze pe care sa ramana imortalizata data) i-as fi recunoscator. astept ajutorul sefilor de nikon d40. merci mult.

Leave a Reply