Matrimoniale

Cand apelezi la un consilier in probleme matrimoniale

By iunie 15, 2012 One Comment

Un consilier in probleme matrimoniale poate ajuta un cuplu sa obtina ceea ce si-a propus prin acea consiliere. Cu ajutorul unui consilier in probleme matrimoniale se pot identifica acele comportamente nesanatoase si distructive care genereaza si mentin problemele in cuplu, se invata tehnici de comunicare etc. Cum, stii, insa, ca ai nevoie de un specialist in probleme matrimoniale?

Cel mai adesea, partenerii care isi pun problema unei astfel de consilieri intampina dificultati majore in viata de cuplu. Daca unul dintre parteneri sau amandoi se gandesc sa apeleze la un specialist matrimonial, cel mai probabil acest gand apare deoarece este nevoie de asa ceva. In mod normal, cei doi simt ca ceva nu merge bine de foarte multa vreme in relatia lor si ca oricat ar fi incercat sa rezolve situatia, nu au reusit pe cont propriu.

Unele cupluri apeleaza la un consilier in probleme matrimoniale ca o ultima speranta de a salva relatia. Altii pot avea nevoie de consiliere pentru a reusi sa depaseasca mai usor o despartire sau un divort.

Exista trei elemente care sunt recomandate pentru persoanele care apeleaza la un specialist in matrimoniale. Acesta poate ajuta cuplul sa evite sau sa depaseasca reactiile emotionale dureroase, sa-i motiveze pe parteneri sa-si redobandeasca romantismul in relatie si sa-i ajute sa gaseasca strategii pentru a obtine ceea ce si-au propus.

Cum alegi un specialist in probleme matrimoniale

Pentru a alege un specialist, trebuie, in primul rand, sa gasesti acea persoana care este acceptata de ambii parteneri. Nu trebuie sa existe niciun fel de tensiune sau nemultumire a unuia dintre ei in ceea ce priveste persoana la care apeleaza. Desi un consilier bun in probleme matrimoniale nu ia partea nimanui, acesta poate sublinia calitatile sau defectele unuia dintre parteneri, ceea ce duce uneori la ideea de partizanat.

Intereseaza-te ce pregatire si experienta are, precum si ce stil terapeutic foloseste in sedintele sale cu clientii. Poate fi vorba despre psihoterapie psihodinamica, terapie cognitiva, terapie bazata pe solutionare, terapie structurala etc. Intereseaza-te cat dureaza fiecare sedinta si care sunt preturile practicate. Este bine sa intrebi, de asemenea, daca exista discounturi. Intereseaza-te daca asigurarea ta de sanatate te poate ajuta in ceea ce priveste aceste sedinte.

Alte aspecte importante sunt licenta specialistului in probleme matrimoniale, precum si regulile privind orarul si anularile intalnirilor.

Daca pentru parteneri este important sexul consilierului, atunci trebuie luat in consideratie si acest aspect. Se poate ca unele cupluri sa prefere sa vorbeasca cu o femeie, in timp ce altele comunica bine cu un barbat.

Intrebari frecvente din partea cuplurilor

Cuplurile care apeleaza la un consilier in probleme matrimoniale vor sa stie daca acesta va reusi sa le rezolve problemele. In realitate, terapeutul este un mediator intre parteneri, oferindu-le acestora instrumentele necesare pentru a face relatia din nou functionala. Durata unui tratament depinde de natura problemei si de efortul pe care ambii parteneri il fac.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Joanne spune:

    Da Ioane, dar nu este chiar asa usor sa scrii proiecte, mai ales de acleea care tin de infratsructura. In plus, este mult mai usor sa le scrii si extrem de greu sa le implementezi. Inca nu pot aprecia faptul daca in Republica Moldova exista o masa critica de persoane care sa fie capabile sa elaboreze un proiect conform ghidurilor de aplicare specifice Programelor Operationale, ma refer mai ales la persoane din regiunile de dezvoltare si nu din Chisinau. Nu ating problema parteneriatelor si nici cea a cofinantarii deorece ar fi sa discutam fara sens. Sa stii ca nici in Romania situatia nu este mai buna. Si aici cultura elaborarii si implementarii proiectelor ci finantare din instrumentele structurale ale UE inca este destul de slab dezvoltata. Vor mai trece cativa ani de incercare si eroare pana lucrurile se vor schimba in bine si capacitatea de absorbtie va creste considerabil.

Leave a Reply