Matrimoniale

Care sunt avantajele unei relatii cu un barbat divortat

By iulie 17, 2014 21 Comments

Dating Couple At A RestaurantTe-ai avantat in lumea datingului online cu scopul de a-ti reface viata dupa un divort dureros? Ei bine, asa cum probabil ai remarcat, Sentimente.ro te poate ajuta sa intri in contact cu parteneri cu experiente similare de viata. Si cum o buna parte dintre barbatii disponibili de varsta mijlocie au trecut si ei printr-un divort, n-ar strica sa ai in vedere avantajele pe care ti le ofera o relatie cu un astfel de partener.

Datingul dupa anii tineretii poate parea mai complicat decat inainte, cel putin prin prisma faptului ca, macar la prima vedere, ai mai putine sanse ca in trecut sa intalnesti un barbat singur si care sa corespunda criteriilor tale, slefuite in timp. Totusi, inaintarea in varsta are si partile ei bune: experienta. Iar depasirea unui episod dificil, precum un divort, ii poate ajuta pe barbati sa inteleaga mai bine ce greseli trebuie sa evite intr-o noua relatie, pentru ca aceea sa dureze, intr-adevar, pana la adanci batraneti.

Asadar, iata de ce ai putea pasi cu incredere intr-o poveste de iubire cu un barbat divortat:

Barbatii divortati sunt mai pasionali

Dupa o casnicie, adesea intinsa pe multi ani, perspectiva unei noi relatii este deopotriva infricosatoare si incitanta. De aceea, un barbat divortat, iesit dintr-o casatorie indelungata, are toate sansele sa fie mai implicat, mai devotat si mai pasional, apreciind cu atat mai mult elementul de noutate, dar si toate bucuriile pe care i le ofera relatia cu o femeie, care in mod cert i-au lipsit in perioada post divort (oricat de lunga ori de scurta ar fi fost ea).

Perspectivele tale sunt cu atat mai optimiste, cu cat compatibilitatea dintre voi doi este mai buna, mai ales ca, nu de putine ori, prima casnicie, pecetluita in anii tineretii, nu are intotdeauna la baza o potrivire autentica intre parteneri care sa poata duce la o poveste de iubire trainica, fericita si benefica pentru cei implicati.

Barbatii divortati sunt vulnerabili

Barbatii in care merita sa investesti sentimente sunt aceia care au trecut prin Iad si au iesit cu bine la liman. Cu alte cuvinte, care inteleg suferinta, sunt capabili sa empatizeze si sa inteleaga experiente similare si, mai ales, sa simta. Odata depasit episodul divortului, barbatul isi va dori sa evite greselile trecutului si va sti, cu mai multa acuratete, ce isi doreste de la partenera cu care vrea sa isi petreaca restul vietii.

Foto: datelikeagrownup.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Anonim spune:

    Boschetari frustrati…nu stiu aprecia o femeie care e dispusa sa le de-a o sansa la o relatie frumoasa si care sa treaca cu vederea amintirile lui care ”il rascolesc si cuceresc”…niste boi care se vor trezi la batranete cu pampers la fund jelind despre cat ghinion in dragoste au avut ei

  • Anonim spune:

    Am avut o relatie cu un barbat casatorit, apoi divortat ( nu eu am fost motivul) si nu recomand altora…am auzit cuvantul ”familie” de la el de mi se face rau doar cand il aud…permanent jelesc si miauna dupa fantastica lor fosta sotie,de copil nu mai zic…devine obositor…si ca sa fie tabloul complet…dupa ce am stat 3 ani sa divorteze a avut tupeul sa isi gaseasca o maimuta urata (si tot tacamul…) care cica il ajuta financiar dupa dezastruosul partj…ar fi multe de spus…de retinut doar atat…NU VA COMPLICATI, NU MERITA

  • Eylina spune:

    “Focul”se întreţine şi nu e suficienta doar contribuţia unei singure părţi dar in mid sigur oricat am discuta pe această temă,nu vom ajunge la un total acord niciodată asta pt ca una e perspectiva masculina,alta cea feminină sau cu alte cuvinte: bărbaţii sunt dr pe Marte,femeile de pe Venus.

    • david spune:

      da si traim pe tera si noi si voi.Da nu putem trai fara voi dar nu avem nevoie de toate ci doar de una ptr fiecare barbat.

  • Nycu Didita spune:

    Singuratatea ne afecteaza pe toti indiferent de varsta femeie / barbat ca oameni popor natiune dar daca am gindi mai mult si am socializa viata am incerca sa vedem fiecare de greselile noastre antai si timpul petrecut impreuna…,mai trebuie si recreere , mai trebuie si cite,,” o seara romantica ,,” de discutii in liniste cu muzica pe placul dumneavoastra , sa incercam sa ne facem viata placuta in limita posibilitatilor , cu mici economii poti face zile mari…cu drag si respect pentru oameni Nycu Didita iasi Romania.

  • Nycu Didita spune:

    an orce situatie conflictuala de despartire vinovatii sunt cei din jurul tau prietenii si rudele false, intr-o casnicie daca vrei sa -ti ajuti aproapele adica sal iubesti esti de incredere si daca vrei sa te intelegi si sa munciti impreuna impartind treburile gospodaresti totul merge ca pe roate adica bine , dar daca nu vrei sa te intelegi si nu imparti munca gospodariei nu faci nimic si daca mai pui si botul ascultind bierfele lumii poti sai spui la revedere si adio fara cearta si panarama la casa.!

  • Elisa spune:

    Draga Emil…ha,ha,ha!………….nu cumva ai dat un procent-limita prea…limitat.Nu exista ca femeile sa strice casa,asa cum zici tu…100 la 100…ingerasii de barbati in ce procent se…incadreaza,daca nu te deranjez prea mult cu aceasta intrebare? Hai,sa fim seriosi…din punctul de vedere al barbatului el crede ca are “voie”sa faca orice,sa zica orice si oricand…iar daca zice si face femeia…e curva…da-o incolo…daca nu face…e proasta…si barbatul cauta alta…chiar daca femeia e gospodina,doamna,curva (cele 3 pct princip.pt barbat),barbatul tot se plictiseste ca zice ca dupa 4-5 luni de relatie intra in obisnuinta si se…plictiseste…si vrea alta…ca deh! “balta are peste”…lui ii trebuie divertisment “proaspat”,vrea alta “ciorba”.Oare de ce numai noi femeile trebuie sa oferim totul : iubire,intelegere,rabdare,calm,sex,sa fim gospodine si…devreme acasa??! Barbatul ce naiba ofera din toate astea?NIMIC! ci el doar …asteapta pe tava…si tot e nemultumit.Femeia tot timpul trebuie sa gaseasca ceva “nou”ca sa nu se plictiseasca Domnu’…EU SPUN IN GENERAL,90% din barbatii sunt asa…ca mai sunt si raritati…este altceva…dar f rari. Ca femeie,tot din experienta va zic ca inainte ziceam ca alcoolicii sunt cei mai rai,dar in timp,mi-am dat seama ca pe aceeasi treapta se afla si gelosii excesivi,mincinosii,materialisti…chiar si cel care zice”eu nu beau,nu fumez”…sincer va spun ca tot are hibe…adica este uricios,morocanos,nu e multumit niciodata…are obiceiul sa tipe,trebuie sa spui mereu ce vrea el pt ca nu suporta contrazicerea…asa ca…cum o dai…tot rau e…Din ceea ce am scris despre barbati acum…am trecut prin asa ceva…de exemplu nu bea,nu fuma,era intelegator…totul bine pana aici…dar…nu avea serviciu,l-am tinut eu pe banii mei 2 luni,dupa ce i-am gasit serviciu…a lucrat doar 1 luna si…obosise,a abandonat serviciu…a mai stat 2 luni pe banii mei si eu l-am tinut cu speranta ca poate o sa se simta in final si o sa munceasca si el,ca imi ziceam eu ca…acest om nu e de lasat…iar cand i-am gasit iar serviciu…nu am vazut niciun ban de la el.Dar in toata perioada cat a locuit la mine a f excesiv de gelos,obsedat,chiar daca eu nu i-am dat motive niciodata. In prima luna cand a muncit si el…saracu’ ma suna continuu : unde esti?cat stai la cumparaturi?cand ajungi acasa?dp cumparaturi sa te duci imediat acasa…acasa trebuia sa las pe speker ore in sir ca sa fie sigur ca sunt singura.O data cand m-am dus sa platesc o factura Enel,mi-a zis sa tin telefonul deschis s-o auda pe incasatoare cand ii dau banii…Deci viata mea…era “varza”cu acest om.Fugea mai devreme de la serviciul ala ca sa fie mai mult cu mine…zicea el.Oricare om s-ar fi simtit “sufocat” de asa o gelozie-obsesiva.Si lenes si gelos peste limita.Dupa ce si-a abandonat primul serviciu,s-a “odihnit” 2 luni,apoi i-am gasit cel de al2lea serviciu lejer,dar cand a f randul lui sa dea bani in casa pt ca eu il tinusem atatea luni pe banii mei…i-a f greu sa dea,si nu a dat s-a facut ca”ploua”…atunci l-am dat si eu afara pt ca nu se mai putea.
    A f doar un exemplu dureros dintre cateva…Asa ca…ce sa faci cu ei…mai bine singura.
    Acum sa spun cateva fraze si despre femei…nu zic ca femeile sunt cele mai…fara de pacat…dar sunt mai “domestice”mai de casa. Emil a exagerat ca femeile strica casa 100 la 100…nu e deloc adevarat.Ca sunt si din astea care strica casa cuiva…sunt…dar tot barbatul strica…de ce daca e familist da curs…pune “botu’ ” cum se spune,de ce nu arata el ca e serios si ca nu vrea sa-si destrame familia…femeia ar intelege si ar renunta…dar si barbatului cei mai placeeeeee…e mandru ca e e cautat si se simte bine in pielea lui.
    Nici unele femei nu sunt de pus in “rama”,adica mint din prima : pe situl matrimonial pun poze din perioada cand erau mai tinere crezand ca atrag sau pacalesc mai usor…si ele sunt “transfornate”total,intre timp…timpul nu iarta…dar sinceritatea “pozelor”trebuie sa existe. Apoi cand se intalnesc cu barbatul cu care a comunicat pe chat si o vede ca nu corespunde…pozelor postate…fuge si e normal.Primul pas gresit…lipsa sinceritate! Unele sunt pretentioase (daca au motiv palpabil e ok),materialiste cu pretentii,altele fumeaza de rup si beau mai mult decat barbatii…la capitolul inselat sunt mai putine pt ca unele femei ,in general,daca vad ca sunt inselate…ii platesc cu aceeasi moneda…eu nu sunt de acord…daca l-am prins ca m-a inselat ma despart…nu sunt razbunatoare…
    In orice caz,femeile sunt multe care chiar isi doresc stabilitate,sa aiba un barbat cu care sa faca o casa…dar in zilele noastre sunt f rari barbatii acestia…din pacate. Pe siturile matrimoniale ii vezi in poze cu paharul in mana si normal ca-si pune eticheta,deja,pe frunte,altul este in slip sa impresioneze cu trupul…atletic…,altul in poza cu tricoul sifonat…in casa dezordine…macar sa-si dea silinta ca pozele sa dea bine…dar nu le pasa…si cand vorbesti cu ei pe chat se lauda cu ce nu au…unii uita cu ce au scris iar la telefon spun altceva…cu glas tabacic de mananca tigarile pe “paine” si mai zicea unu’ ca dupa ce fumeaza 4 pachete tigari/zi si tusind de ziceai ca isi da duhul spunea ca la masa neaparat 200 g coniac si seara 100g……oooooo ce consolare…ajungi la sapa de lemn cu un om ca asta (si sunt destui) si nu numai dar…cand sunt toate aceste “tabieturi”…sunt si neintelegeri cu carul.
    Daca mai vreti exemple…pot sa va dau…din experienta mea….deci traite si nu inventate…Singuratatea e groaznica…dar mai groaznica este singuratatea in 2 sau chiar in 2 dar alcoolic,mincinos,gelos excesiv etc…
    Doresc noroc tuturor!

    • nicolaj spune:

      Se pare ca Elisa a avut ghinion….de citeva ori ! Ar trebui s-o invitam la o inghetata , poate reusim sa ne mai ” spalam obrazul ” ! As face-o eu ,cu draga inima ,dar dupa vorba , dupa port ,nu pare a fi din Ardeal .

    • Regarde_le_ciel spune:

      Ai perfecta dreptate Elisa! Experiente neplacute cu oameni divortati. Inloc sa invete o lectie si sa aprecieze o relatie echilibrata, incep sa-ti povesteasca cat de frumoase si destepte le erau sotiile. Nu mai zic cum acesti barbati se uita in ochii nostri si ne spun cum copiii lor vor fi mereu pe primul plan. Nu poti sa crezi decat ca noi nu vom avea niciodata un loc in sufletul lor.

  • Adrian Soroceanu spune:

    Nu pot să zic că sunt de acord cu voi,pt că ar însemna să mă bag în oală singur,dar va dau dreptate în proporție de 90 la sută.Sânt de acord cu voi că pe aici circulă tot felul de analfabeți si inculti, nu că as fi eu mare citit dar,doamnelor să stiti că nici cu femeile care circula pe aici nu îmi este ruşine,nu mă refer la toate.

  • Eylina spune:

    În rest,subscriu Elisei. Din experienţă,confirm că are dreptate. Contraargumentati,dacă puteţi!

  • Eylina spune:

    Pe naiba,zic şi eu! Din păcate, chiar dacă astfel de site-uri,dincolo de a face bani de pe urma celor frustraţi,complexati sau singuri, poate au avut initial un rol interactiv-matrimonial,au devenit mai mult un paravan pt cei care vor sex si numaisex, ppervers sau altfel decat îi oferă nevasta, pe principiul:”fructul oprit e mai dulce!”. Deci,s-avem pardon doamnelor/domnilor care mai credeţi in relaţii romantioase, in redpecyul bărbatului faţă de femeie sau invers! Aici esti întrebată mai degrabă despre ce culoare su chiloţii, ce mărime porţi la sutien şi dacă îţi place să faci sex, nicidecum dacă simţi ceva sau daca ai suflet, dr creier nici nu mai vorbim.
    Coborâti in viata reala,chestia cu dating-ul e iluzie sau ţaca!

  • Elisa spune:

    Buna!
    PE NAIBA…din experienta mea si ,am suficienta incat sa pot sa dau exemple : barbatii care au f casatoriti de lunga sau scurta durata,chiar daca au dus-o “bine-rau”,odata “scapati”…divortati…vor doar aventura,au o “foame mare” de aventura.
    EL,incepe cu “povesti”din viata lui de cuplu,cu ochii in lacrimi,oftand,suspinand,cu ochii pierduti in “spatiu” doar-doar sa fie crezut…cat de greu a dus-o el,cat de mult a tinut cu “dintii”de casnicie ca sa nu se destrame…si ea…ea a f infidela,puturoasa,isterica,mincinoasa etc….si acum “suferind”in taina,cauta alinare,iubirea care sa-i “vindece ranile”.Gaseste,in sfarsit, “iubirea”cea mare,compatibilitate 100%,sta o luna-doua luni cu ea,o priveste cu recunostinta nemarginita pe salvatoarea sufletului lui ranit…femeia perfecta pt el…apoi el dupa ce se “satura”de atata bine si cu sufletul”vindecat”…incepe sa-i reproseze si sa-i gaseasca motive din orice…mancarea numai are sare…ea…respira prea des…el…”ranit”de plictiseala isi cauta din nou o “vindecatoare de suflet”si tot asa o tine…Incepe si acesteia sa-i spuna oftand,din cand in cand,cu aceeasi privire pierduta…”povestea” casniciei,apoi povestea de dupa…casnicie…cu cea care a crezut el ca e marea iubire,dar a f doar o… amagire.
    Si acest barbat vesnic nemultumit si fara satisfactii de la…viata…ajunge batran,singur si bolnav…bolnav mai ales de singuratate…spunand ca nu a avut NOROC in VIATA.Pai ce noroc,frate?!DUMNEZEU te ajuta, dar nu-ti baga si in traista… daca dai cu piciorul la ce-ti ofera!
    Barbatul divortat de 7-10 ani e obisnuit singur.Isi tot doreste o partenera de viata,iar in momentul cand o are…prezenta ei il incurca,trebuie sa-i respecte tabieturile d-lui,linistea pt…meditatii…somnul de…frumusete…incat EL alege sa se vada doar in weekend…cu EA…
    Barbatul divortat de 1-2 ani,chiar daca-si gaseste o partenera…o mai viziteaza si pe ex-pt ca are copii cu ea…chiar daca aceia sunt deja insurati…motive…motive…
    Barbatul vaduv…iar nu este bun sa-l alegi pt ca…el o sa-ti reproseze mereu ca nu faci bine nimic…pt ca sotia lui facea asa…si asa…O sa existe mereu…comparatii…si o viata amara pt EA cea in viata…
    Barbatul care nu a f casatorit niciodata si a ajuns la varsta de dupa 40 ani in…sus…iar nu e bun pt ca nu are notiunea de ceea ce inseamna sa fie familist.El vrea…saracu’…dar s-a “trezit”prea tarziu…O relatie cu un asa om…mai bine lipsa…
    Deci,fetelor,ce este de facut?! Singuratatea e groaznica…trec anii repede…dar in ziua de azi…nimic nu este de perspectiva…poti sa faci si tumbe in fata lui…sa fii femeia perfecta ce se incadreaza in cele 3 PUNCTE pe care le stim toti…DEGEABA…totul e zadarnic…cand zici si tu ca e bine… ca a trecut o perioada destul de lunga de acomodare si i-ai facut toate poftele respectandu-i totul…cand te astepti mai putin…se alege prafu’…Nu intelegi nimic…EL considera ca pierde timpul daca iti spune un cuvant in plus dandu-ti explicatii…si se duce dupa alta fara regrete ce lasa in urma…POATE regretele vin putin mai tarziu vazand ca ce a parasit era mai…buna decat ce a gasit….dar e prea tarziu…
    Barbatul excesiv de gelos e groaznic,cel betiv este la fel de groaznic,cel care sta prost cu nervii,isteric…tipa continuu acoperindu-si “defectele”lui si gasindu-ti tie “nod in papura”mereu…cel mincinos de asemeni…toate aceste “caractere”iti “mananca”viata…
    Imi doresc mie un pic de noroc si voua va doresc la fel!

    • EMIL spune:

      DUMNEAVOASTRA II BAGI PE TOTI BARBATI IN ACEIAS OALA , ESTI SIGURA CE ATI COMENTAT , SI EU NU VA DAU DREPTATE , NU TOTI SANT LA FEL , FEMEILE STRICA CASA 100 LA 100 , CA AM DREPTATE .

    • Daniel spune:

      Dvs. sunteti putin cam vehementa in privinta barbatiilor. Nu generalizati (aici ati dat dovada de imaturitate si lipsa de pregatire profesionala) intrucat nimeni si nimic nu este la fel. Toti suntem unici. Cred ca va place foarte mult postura de victima, fapt certificat din finalul comentariului dvs. “Imi doresc si mie un pic de noroc….” situatie care nu va va permite sa identificati lucrurile minunate din jurul dvs. In final tin sa va precizez ca generalizarea dvs. nu face decat sa va adanceasca tot mai mult in starea de fapt in care va aflati. Lasati grijile si generalizarile deoparte si veti vedea lucrurile mult mai luminoase!

      Cu mult respect
      Daniel

    • faeblo spune:

      inttr-o maare proportie aveti dreptate; insa, si stiti cum e cu insa, fiecare isi construieste propria sa lume in care traieste; dumneavoastra traiti aceste experiente tocmai pentu ca asa va construiti relitatea; si mai este un aspect; intr-o casa, femeia este cea care intretine armonia si caldura, femeia este ,, focul,, din vatra este ,, Hestia… femeia este puterea barbatului; succes

    • Elisa, ai perfecta dreptate.

    • VALY-KYS spune:

      Trec prin cele mai negre perioade din viata mea,așadar trec printr-un divorț.M-am implicat in toate treburile familiale barbatești insa am uitat ce e mai important afectiunea fața de soție.Am devenit din ce in ce mai nervos mai incordat mai rece insa acest divorț m-a facut sa-mi dau seama k de fapt atenția trebuia acordata mai mult soției și nu parții materiale.Așadar dau un sfat oricarui barbat, sa preseze mai mult pe atenția soției și mai puțin pe treburile gospodarești.Femeia vrea doar un sprijin și o baza pe tine.indeplinește-i aceste mici atenții și iți spun k va fi la picioarele tale.Imi groaznic de rau k nu mi-am vazut greșala mai de mult.

Leave a Reply