Matrimoniale

Casatoria in secolul XXI: 3 reguli invechite care ne bucuram ca nu mai sunt valabile

By octombrie 15, 2014 No Comments

Casatoria in secolul XXI 3 reguli invechite care ne bucuram ca nu mai sunt valabileSpre deosebire de altadata, astazi o femeie casatorita nu mai este considerata “bunul” sotului ei, nici nu mai este nevoita sa renunte la o eventuala cariera in favoarea familiei. Astazi, femeile casatorite se bucura de o libertate la care bunicile si, uneori, chiar mamele lor nici nu indrazneau sa spere. Iata care sunt trei dintre regulile specifice casatoriilor de odinioara care azi sunt de domeniul trecutului!

1. Dupa casatorie, independenta ta ia sfarsit

In trecut, femeile erau incurajate sa renunte la aspiratiile personale pentru a se dedica in intregime sotului si copiilor, punand pe primul plan nevoile lor. Nu este de mirare ca aceste femei dezvoltau frustrari care se manifestau in fel si chip, de la depresie la irascibilitate si dependente de tot soiul.

Astazi, din fericire, ai libertatea de a-ti creiona viata asa cum iti doresti, impartindu-ti timpul intre cariera si familie si gestionand responsabilitatile celei din urma alaturi de partener. In plus, cand simti ca nu mai rezisti, ai sansa de a practica hobby-urile care te relaxeaza si iti readuc buna dispozitie.

2. Comunicarea autentica este ca si inexistenta

Odinioara, fiindca multe dintre casatorii nu se legau pe criterii ca iubirea si compatibilitatea reala dintre parteneri, comunicarea autentica era ca si inexistenta. Insa, chiar si cand aveau cele mai bune intentii, adesea partenerii nu dispuneau de “uneltele” care sa ii ajute sa isi exprime temerile vizavi de relatie si nu numai.

Astazi, insa, chiar daca a ramas la fel de greu sa iti exprimi nemultumirile, fricile etc., cel putin beneficiezi de suportul si incurajarea specialistilor care stiu ca vulnerabilitatea in cuplu este, de fapt, un semn al “sanatatii” relatiei. “Esti o fiinta umana. In pofida a ceea ce ai putea crede, daca iti recunosti temerile si indoielile, relatia cu partenerul va deveni mai profunda”, este de parere Cheryl Gerson, psiholog.

3. Discutiile despre sex sunt tabu

Sexualitatea si discutiile din jurul ei au fost mult timp tabu. In prezent, insa, stii ca, spre deosebire de altadata, poti avea o viata sexuala implinita si ca poti experimenta si descoperi in permanenta lucruri noi alaturi de partener. Totodata, astazi stii ca este important sa discuti orice asteptare, temere si/sau dorinta ai avea pe plan sexual, fiind deschisa si eventualelor recomandari din partea jumatatii tale.

 

 

Tu ce alte reguli invechite te bucuri ca nu mai sunt de actualitate?

 

 

Foto: flickr.com

 

Hai pe Sentimente

Leave a Reply