Matrimoniale

Ce ii face pe barbati sa fie fericiti in cuplu

By noiembrie 28, 2013 No Comments

652x450_123260-ce-ii-face-pe-barbati-sa-fie-fericiti-in-cupluDe multe ori, se spune ca barbatii sunt mai putin superficiali decat femeile, dar oare trebuie sa crezi ca aceasta regula se aplica in orice situatie? Conform unui studiu publicat recent in revista “Journal of Personality and Social Psychology”, barbatii pot fi chiar mai superficiali decat femeile si pun mult mai mult pret pe aspectul exterior decat ai putea crede. Astfel, unul dintre criteriile fericirii lor in cuplu este reprezentat de felul in care arata iubitele sau sotiile lor.

Cu cat ea este mai frumoasa, cu atat fericirea lui este mai mare

Aspectul fizic joaca un rol important pentru orice persoana, iar atunci cand iti cauti sufletul pereche esti cu atat mai atent la sexappealul partenerului. In ciuda faptului ca femeile par mai interesate de lookul barbatilor, se pare ca lucrurile stau exact invers.

Mai exact, barbatii tind sa fie mai preocupati de aspectul fizic al partenerelor lor, iar fericirea lor conjugala este direct proportionala cu frumusetea reprezentantelor sexului slab.

Femeile nu sunt atat de preocupate de frumusetea barbatilor

De cealalta parte a baricadei, femeile nu sunt atat de preocupate de frumusetea exterioara a iubitilor sau a sotilor. Pentru ele important este ca partenerii lor sa fie fericiti si satisfacuti.

Sex-appealul femeilor poate prezice succesul relatiei

Daca barbatul se simte fericit alaturi de o femeie pe care el o considera frumoasa, relatia lor va fi una de succes, deoarece, in final, amandoi se vor simti satisfacuti.

Realizat pe un esantion de 450 de cupluri, de-a lungul a 4 ani, studiul este un indicator pretios in prezicerea modului in care va decurge relatia. “Aspectul fizic al partenerei este indiciul cheie care poate anunta satisfactia maritala a sotului, dar aspectul fizic al partenerului nu anunta satisfactia maritala a sotiei”, a declarat Andrea Meltzer, unul dintre psihologii care au contribuit la realizarea cercetarii.

Acesta nu este primul studiu care demonstreaza faptul ca barbatii pun mare pret pe aspectul fizic al femeilor. O cercetare realizata in anul 2008 de Universitatea din California arata ca barbatii se simteau mai norocosi atunci cand isi gaseau iubite frumoase si erau mai fericiti alaturi de ele.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply