Matrimoniale

Ce spune fata despre relatia ta

By iunie 28, 2013 No Comments

Depositphotos_primavara 590Daca esti frumoasa ai toate sansele sa fii implicata in relatii de scurta durata. Cel putin asta este concluzia unui studiu publicat, recent, in British Journal of Psychology si citat de Huffington Post. Potrivit acestuia, chipurile feminine placute sunt preferatele barbatilor numai pe termen scurt. Cercetatorii au dorit sa afle daca barbatii sunt influentati de fetele partenerelor atunci cand iau in considerare durata unei relatii.

Au fost efectuate doua teste
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au efectuat mai multe experimente. In primul ei au rugat 75 de barbati heterosexuali, care s-au oferit voluntari la studiu, sa priveasca mai multe imagini compozite (alcatuite din mai multe bucati) ce reprezentau fete de femei cu trasaturi caucaziene si japoneze.


Subiectii puteau manipula respectivele imagini cu ajutorul unui buton, folosit pentru a le oferi trasaturi mai mult sau mai putin masculine. Apoi, cei 75 de barbati au fost rugati sa aleaga fata pe care ar prefera-o pentru o relatie pe termen lung sau scurt.

La cel de-al doilea experiment au participat 393 de barbati, care au efectuat un test online, selectand profilul de fata alcatuit din mai multe imagini, pe care l-ar prefera pentru o relatie pe termen lung sau scurt.

In ambele cazuri, barbatii au ales fetele cu trasaturi mai feminine pentru relatiile pe termen scurt. Acest lucru a fost valabil, in special, pentru cei 207 de barbati aflati intr-o relatie, din totalul de 393 care au participat la cel de-al doilea test.

Care este explicatia
Anthony Little, cercetatorul sef al studiului, din cadrul Universitatii Stirling, Scotia, gaseste o posibila explicatie pentru rezultatele studiului. “Noi speculam ca barbatii trebuie sa puna in balanta comportamentul pozitiv cu aspectul, de aceea ei trebuie sa ia in considerare mai multe aspecte, nu doar fizicul, atunci cand iau in calcul o relatie buna pe termen lung.

Desi perceptia generala este ca barbatii sunt interesati numai de partea atractiva, studiul nostru sugereaza ca acest lucru ar putea fi adevarat pe termen scurt, insa in relatiile de lunga durata personalitatea si comportamentul sunt importante”, afirma Anthony Little.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply