Matrimoniale

Cele 7 etape parcurse de majoritatea cuplurilor intr-o relatie

By iulie 29, 2013 No Comments

dragosteTe-ai intrebat vreodata in care etapa a relatiei esti in prezent? In principiu, fiecare relatie este unica, dar la un moment dat apar numitori comuni, astfel ca se poate spune ca majoritatea cuplurilor parcurg aproximativ aceleasi etape. Sunt sapte la numar, fiecare menita sa consolideze legatura sentimentala dintre parteneri.

1. Etapa fluturilor in stomac
Etapa fluturilor in stomac este primul pas spre construirea relatiei. Este etapa in care atat tu, cat si partenerul tau puneti pret pe seductie si atractie si ati face orice pentru a petrece fiecare moment al zilei impreuna. Romantismul si gesturile tandre sunt principalele ingrediente ale acestei etape.

2. Etapa cunoasterii
Odata ce entuziasmul primelor intalniri a inceput sa scada, treceti la pasul urmator in relatie, adica la etapa cunoasterii. Acum va doriti sa aflati mai multe lucruri personale, detalii despre familie, detalii despre prieteni si viata de dinainte de prima voastra intalnire.

3. Etapa intrigii
Intr-o relatie, nu totul este doar lapte si miere, iar acest lucru il descoperiti in etapa intrigii. Dupa o perioada in care v-ati inteles de minune, apare un element care va clatina armonia si da nastere primul conflict conjugal mai mult sau mai putin intens. Este o etapa normala, care va ajuta sa va dati seama cum reactionati in situatii dificile.

4. Etapa opiniei
In aceasta etapa, amandoi aveti deja o opinie clara unul despre celalalt si va ganditi serios daca vreti sa continuati sau daca este cazul sa o luati pe drumuri separate.

5. Etapa fericirii
Daca ati trecut de etapa anterioara, acum ajungeti in punctul in care sunteti fericiti impreuna, treceti usor peste tensiunile inerente intr-o relatie si gasiti rezolvare pentru fiecare situatie care va iese in cale.

6. Etapa indoielii
Chiar daca ati ajuns sa va cunoasteti foarte bine, intre voi intervine un sentiment de indoiala. Poate fi din cauza faptului ca sunteti de mult timp impreuna si aveti impresia ca v-ati plafonat, poate simtiti nevoia unei schimbari care sa va improspateze relatia sau poate chiar cadeti in plasa infidelitatii.

7. Etapa increderii
Daca treceti de etapa anterioara, ajungeti la etapa increderii, in care stiti exact ce va doriti de la relatia voastra si v-ati consolidat atat de mult legatura sentimentala, incat este greu ca ceva sau cineva sa o tulbure.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply