Matrimoniale

Cele mai bune sfaturi matrimoniale pe care le-ai primit vreodata

By mai 15, 2012 2 Comments

Te-ai gandit vreodata care sunt cele mai bune sfaturi matrimoniale pe care le-ai primit de la familie, prieteni sau specialisti? Oricine are nevoie de un strop de intelepciune pentru a-si gestiona corect relatia intima, cata vreme legatura dintre un barbat si o femeie nu poate fi niciodata perfecta.

Din miile de recomandari pe care le auzi in jur, nu toate sunt sfaturi matrimoniale demne sa le iei in seama. Experientele oamenilor sunt intotdeauna diferite, insa exista si adevaruri universale, valabile pentru toate relatiile matrimoniale din intreaga lume.

Site-ul de matrimoniale online about.com a adunat o colectie de ponturi utile in casnicie sau in relatia stabila de cuplu, impartasite de adulti indragostiti de pe toata suprafata globului.

Analizeaza cu atentie urmatoarele sfaturi matrimoniale si decide tu daca sunt sau nu cele mai bune pe care le-ai auzit vreodata:

1. “Am invatat ca trebuie sa imi iubesc sotul, dar nu sa ma leg de el cu lanturi de fier. Intotdeauna imi amintesc de identitatea mea de dinainte sa il cunosc si incerc sa o pastrez in toate circumstantele matrimoniale dificile. Al doilea sfat este sa ramai independent financiar, orice ar fi”.

2. “Cea mai mare greseala dintre toate erorile matrimoniale pe care le poti comite este sa te culci suparat pe partenerul tau”.

3. “Cel mai bun lucru pentru a-ti mentine relatiile matrimoniale pe taram sigur este sa te casatoresti intr-un oras aflat la distanta mare de domiciliul parintilor. Spatiul poate sa fie cateodata o reala binecuvantare. Acum apreciem faptul ca exista un grad mare de armonie cand vorbim cu familiile noastre, fara ca rudele apropiate sa aiba posibilitatea de a interveni vreodata intre noi”.

4. “Pentru femei, sfatul cel mai bun este sa nu se astepte ca barbatul lor sa se schimbe dupa juramintele matrimoniale. Pentru barbati, sfatul este sa nu astepte ca sotia sa nu se schimbe dupa casatorie.”

5. “Sfatul tatalui meu pentru mine (si toti fratii mei) a fost sa nu ma implic niciodata intr-o relatie cu cineva despre care stiu de la inceput ca nu ma va insoti in fata altarului. Pe masura ce am crescut, mi-am dat seama ca foarte multa lume comite eroarea de a se implica in relatii matrimoniale din convenienta sau comoditate, chiar daca partenerul nu este idealul lor in dragoste.”

6. “Maturitatea relationala este cel mai eficient predictor al succesului pentru toate legaturile matrimoniale de durata”.

7. “Comunicati, respectati-va, aveti incredere unul in celalalt si credinta, radeti impreuna (nu unul de celalalt), amintiti-va mereu juramintele matrimoniale, faceti compromisuri si exprimati-va gandurile fara agresivitate si grosolanie”.

8. “Casatoria nu este intretinuta intotdeauna de o contributie egala din ambele parti. In unele zile, te trezesti si oferi 90% cand partenerul poate da doar 10%, in altele zile tu oferi 25%, iar partenerul tau se ocupa de restul 75%.”

9. “Relatiile matrimoniale fericite nu sunt sustinute de partenerii care nu se uita unul la altul, ci de cei care privesc in aceeasi directie. Motivatia de a ramane impreuna rezista atunci cand exista scopuri si idealuri comune. In timp, lucrurile care te-au atras la partenerul tau vor incepe sa te calce pe nervi, insa insufletirea de a construi ceva impreuna tine lucrurile laolalta”.

10. “Daca aveti probleme matrimoniale, nu discuta cu familia si prietenii despre ceea ce ti se intampla. Opiniile subiective din jur te dezorienteaza si afecteaza reputatia voastra de cuplu. Comunica totul cu partenerul!”.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Vikas spune:

    Gabi, eu iti inteleg pcerfet frustrarea, si eu am avut unoeri probleme cu drumurile, asa cum am si povestit pe blog, atunci cand am relatat intregul road trip.Cu toate astea, nu mi se pare un motiv ca sa nu imi vad tara. Nu trebuie sa ma bag in cele mai mari hartoape sau drumuri infecte ca sa vad ceva. Sunt destule de vazut si daca tii soseaua principala, care totusi e in limite rezonabile.Nu trebuie sa faci un tel din asta, si nu trebuie de fapt sa faci nimic din ce nu iti place. Scopul articolului a fost sa explic cum se face un circuit, pentru ca este o modalitate de petrecere a concediului pe care poate unii ar putea sa o incerce, mai ales daca pana acuma au mers intr-un singur loc in concediu in Romania(adica de exemplu 7 zile in locul x).Cat despre uzura, nu stiu ce sa spun, masina se uzeaza si cand mergi in oras si cand mergi oriunde, daca as sta sa ma stresez pe chestia asta, nu m-as mai simti bine in concediu.Sa stii ca si noi am mers “no reservations”, probabil nu am fost destul de clara. Atunci cand faci Road Tripping, oricat de bine ti-ai planifica, nu ai de unde sa stii dinainte unde ajungi in fiecare seara pentru cele 2 saptamani sau cate or fi. Si mereu cand am mers in campinguri, nu a existat sa nu fie loc de cort. Cum am spus si in articol, campingurile la noi nu mai sunt ce erau. Am mers in campinguri asta vara care sunt exact ca cele din afara.Despre cicloturism, chiar nu ma pricep, asa ca nu stiu ce sa-ti spun. In orice caz, iti doresc succes cu canoeing, sper sa nu ai probleme! Oricum eu am vazut ca sunt multe rauri pe care poti face asta fara restrictii.Cat despre turismul in Romania, eu zic sa te mai gandesti, insa daca nu esti atras de ceea ce e de vazut la noi, chiar nu are rost sa-ti faci griji! 🙂

  • Blake spune:

    din pacate, acum nu merg liuknrile alea si mie imi place ce zice krumel, ii urmaresc blog-ul si chiar imi plac articolele lui. probabil saptamana urmatoare sau cel mai tarziu in 2 saptamani imi voi lansa si eu un blog de seo si promovare online, pt ca ma pasioneaza domeniul si mi-am propus asta de vreo juma de an, dar n-am mai apucat. apropo, un alt blog foarte bun este cel al cristinei, webcopywriter.ro.

Leave a Reply