Site icon Blog matrimoniale

Cele mai importante elemente de comunicare in dating online

Odata ce ai decis sa-ti cauti jumatatea pe un site de dating online, comunicarea devine extrem de importanta inca de la primii pasi. Afla care sunt cele mai importante elemente de comunicare in dating online si cum le poti folosi in avantajul tau.

Comunicarea in mediul online pastreaza multe dintre regulile si interdictiile celei fata in fata, dar pentru a avea cele mai mari sanse de a gasi partenerul potrivit, este important sa compensezi absenta limbajului trupului. Pe un site de dating online, capacitatea de a purta discutii simple si placute este poate cel mai important atu si iti creste sansele de a gasi un partener potrivit.

Subliniza-ti interesele in profil

Claritatea in profilul de dating online este absolut necesara. Asigura-te ca oricine iti deschide profilul stie ce cauti. Restrictiile importante, fie geografice fie de varsta, pot fi mentionate intr-un loc vizibil in profilul de dating online, astfel incat sa nu-i faci pe altii sa-si piarda timpul cand iti scriu si sa nu-ti pierzi nici tu timpul cu refuzuri.

Raspunde si celor care nu te intereseaza

In situatiile in care primesti un mesaj si nu-ti doresti sa pornesti un dialog cu expeditorul, solutia politicoasa este sa-i scrii un mesaj scurt. Ca si in viata de zi cu zi, in datingul online iti poti crea o reputatie care sa-i faca pe altii sa te refuze dupa ce au auzit lucruri mai putin placute despre tine.

Evita monologul in scris

Chiar daca partenerul de discutie te-a invitat sa te descrii in amanunt, evita monologul in scris. Poti presupune ca ti-a citit deja profilul, deci poti sa-i oferi cateva informatii noi, dar nu-l coplesi cu nenumarate detalii despre tine si pastreaza un echilibru in dezvaluirile de natura personala.

Cand raspunzi unei intrebari, arata-ti si tu curiozitatea

Daca ai primit o intrebare de la un partener potential de dating online, include in raspunsul tau cel putin o intrebare. Nici macar dorinta de a-l face pe celalalt sa te lase in pace nu scuza impolitetea absentei unei intrebari. Daca nu exista un interes comun, spune-i asta intr-un mod politicos si scurt, nu-l lasa sa-si piarda timpul incercand sa te impresioneze.

Exprima-ti in mod regulat sentimentele fata de partener

Un zambet fata in fata poate fi un semn de aprobare, dar in dating online oamenii folosesc mult mai des “:)”, chiar si atunci cand nu zambesc cu adevarat. Cand gasesti pe cineva si primul schimb de mesaje este pe placul tau, nu uita sa-i spui asta. Daca dialogul continua, strecoara cate o observatie despre faptul ca iti face placere sa discuti cu noul cunoscut.

Nu renunta la limitele proprii

Doar pentru ca ai ales un site de dating online pentru a cunoaste un partener, nu inseamna ca regulile informatiilor comunicate se schimba fata de un strain intr-un bar. Chiar daca partenerul de discutie iti impartaseste detalii si informatii personale imediat dupa ce v-ati cunoscut, nu esti obligat cu nimic sa raspunzi la fel. Nu renunta la limitele proprii, mai ales atunci cand este vorba despre informatii personale (adresa, loc de munca etc.) pe care nu le-ai da oricarui strain.

Evita discutiile despre fostele relatii

Cel putin in primele mesaje schimbate pe un site de dating online, evita discutiile despre fostele relatii. Cand vrei sa discuti despre dezamagirile sentimentale, vorbeste cu prietenii, nu cu partenerii potentiali de dating online.