Matrimoniale

Ciocolata sau sex: ce ar alege o femeie?

By martie 7, 2013 One Comment

femeile si ciocolataEste bine stiuta slabiciunea feminina pentru ciocolata, insa poate un desert dulce sa fie mai important decat sexul pentru o femeie? Daca ii intrebam pe cercetatorii britanici, balanta inclina favorabil catre satisfacerea papilelor gustative cu deliciosul produs obtinut din arborele de cacao!

Placerea obtinuta prin sex a fost deseori asemuita cu cea a consumului de ciocolata, prin endorfinele specifice pe care creierul le secreta in urma ambelor activitati. In urma cu doua zile, rezultatele unui studiu efectuat de specialistii in cercetarea cancerului din Marea Britanie au dat in vileag un adevar crud pentru barbati: o femeie ar alege intotdeaua ciocolata, in defavoarea sexului, dar ar trebui sa aleaga un lucru de care nu s-ar lipsi o luna intreaga.

Puterea vointei si ciocolata
Scopul studiului derulat de cercetatorii britanici a fost sa evalueze puterea vointei barbatilor si a femeilor, inaintea lansarii unei campanii de strangere de fonduri pentru pacientii diagnosticati cu cancer (programul incurajeaza oamenii sa isi testeze autocontrolul prin abstinenta de la alcool de sarbatori).

Puterea vointei participantilor la studiu a variat, desigur, in functie de “tentatia” la care au fost expusi. La intrebarea “Care ar fi cel mai greu lucru de la care sa va abtineti o luna intreaga”, 22% dintre barbati au raspuns “sexul”, pe cand doar 9% dintre femei au optat pentru aceeasi varianta.
In schimb, 22% dintre femei nu ar renunta la ciocolata pe o perioada atat de lunga, marturisind vehement ca acest deliciu constituie o placere de care nu s-ar priva cu usurinta. Nu mica a fost mirarea cercetatorilor, cand au constatat numarul de femei care ar da o partida de sex pe un banal baton de ciocolata.

Femeile au mai mult autocontrol decat barbatii
O alta constatare consemnata in studiu este aceea ca femeile dau dovada de mai mult autocontrol decat barbatii: 59% dintre respondente sustin ca se pot abtine de la sex o luna intreaga fara probleme, in timp ce doar 5% dintre barbati au putut afirma acest lucru.

In plus, opinia majoritara a respondentilor este aceea ca femeile sunt mai consecvente in respectarea unui regim de slabit si mai loiale relatiei de cuplu, comparativ cu sexul opus.

In privinta libidoului, diferenta de prioritizare a activitatii sexuale dintre femei si barbati este explicata de psihologi prin modul diferit de stimulare al celor doua sexe: apetitul sexual la femei este influentat de mediu si context, pe cand barbatii se excita mai degraba instinctual.

Tu ce alegi: ciocolata sau sex? 🙂

sursa: acasa.ro

 P.S. Stii cine a zis ca ii place de tine? 

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply