Matrimoniale

Contrariile se atrag. Dar oare pot sa si convietuiasca?

By februarie 3, 2014 10 Comments

Contrariile se atragTraim intr-o lume in care atractia subita dintre doi “poli” opusi nu se regaseste doar in domeniul fizicii, ci si in cel al relatiilor interpersonale. Asadar, contrariile se atrag, dar oare sunt si compatibile? In hatisul relatiilor de cuplu, cat este de benefic si de realist sa formezi o legatura amoroasa cu o persoana complet diferita?

Contrariile se atrag. De ce?

Este un adevar demonstrat stiintific: contrariile se atrag. Care este, insa, logica din spatele unei astfel de dorinte greu, daca nu imposibil, de controlat? In mare, explicatia se poate rezuma la urmatoarele cuvinte: fiecare individ se simte atras de acei oameni care au calitatile pe care si le-ar fi dorit sa le aiba, dar nu le poseda.

Prin urmare, perechile formate dintr-un partener introvertit si unul extrovertit, un partener sensibil, iar celalalt foarte rational si calculat, unul cheltuitor si unul econom peste masura, desi bombe cu ceas, sunt mult mai frecvente decat ar putea parea la prima vedere.

Contrariile se atrag. Care este rezultatul?

Chimia dintre doua persoane complet diferite poate fi foarte puternica la inceput. Atras de ceea ce lui ii lipseste, fiecare partener va fi fascinat de comportamentul si stilul de viata al celuilalt. Pe termen lung, insa, toate aceste calitati se intorc impotriva celui care le-a adorat, intrucat, sustin expertii, intr-un final, toti ne dorim sa avem alaturi pe cineva care ne impartaseste viziunea asupra vietii.

Asadar, un cuplu format din parteneri complet diferiti are putine sanse sa supravietuiasca – intr-o legatura fericita si multumitoare pentru amandoi – pe termen lung.

Ce se intampla, de fapt, dupa ce magia primelor luni de relatia se risipeste? Apar certurile si discutiile interminabile chiar si asupra celor mai banale subiecte – frecusuri care, in pofida bunelor intentii, erodeaza relatia incet, dar sigur. In definitiv, oricat de multe compromisuri sunt ambii parteneri dispusi sa faca de dragul celuilalt, frustrarea isi face simtita prezenta in cele din urma.

Ce poti face, totusi, daca te simti atras numai de posibili parteneri cu care nu ai nimic in comun? Solutia, conform terapeutilor, este aceea de a gasi un partener care, desi diferit din multe puncte de vedere, iti impartaseste perspectiva asupra celor mai importante aspecte ale vietii: familial, profesional, religios etc. Odata ce gasesti o asemenea persoana, diferentele dintre voi devin sarea si piperul care va condimenteaza legatura, nu motive de certuri si desensiuni constante.

Foto: telegraph.co.uk

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply