Matrimoniale

Cum il convingi sa mearga la un consilier in probleme matrimoniale?

By mai 15, 2012 No Comments

Nu exista casnicie care sa fie lipsita de probleme matrimoniale. De la simple certuri, pana la conflicte majore si situatii tensionate, cuplurile au adesea de suferit, iar singura solutie pentru salvarea relatiei ramane terapia de cuplu. Insa nu toti barbatii sunt receptivi la ideea de a merge la un astfel de specialist in probleme de amor! Iata cum poti convinge un barbat sa mearga la consilierul in probleme matrimoniale!

Consulta-te cu el in privinta deciziei de a merge la consiliere

Nu lua doar tu decizia de a merge la specialistul in probleme matrimoniale. Chiar daca va accepta sa mearga la terapie, nu va avea acelasi interes sau deschidere in fata consilierului ca atunci cand ar merge convins de faptul ca acesta este pasul care trebuie facut pentru a va salva casnicia.

Discuta inainte si consulta-te cu el cu privire la o decizie atat de delicata. Chiar daca stii ca tu vei fi cea care are ultimul cuvant de spus, este important sa orientezi discutia in asa fel incat sa para ca e decizia lui.

Scoate la inaintare beneficiile pe care consilierea le va avea asupra casniciei

Explica-i partenerului tau cum v-ar putea ajuta, pe amandoi, un consilier in probleme matrimoniale.

In functie de problema sau conflictul care persista in casatoria voastre – probleme financiare sau sexuale, infidelitate, infertilitate- care au ajuns sa va indeparteze, explica-i ca un astfel de consilier va ajuta sa descoperiti cauzele lor, sa le intelegeti si sa le depasiti mai usor si va poate da un impuls sa comunicati mai mult si sa va reapropiati.

Este important sa te focusezi si pe beneficiile pe care le-ar putea avea el din asta. Majoritatea barbatilor sunt reticenti la ideea de a vorbi despre probleme intime in fata unui strain. Insa daca iti inveti partenerul sa nu il vada ca pe un strain, ci ca pe ultima solutie de a va salva casnicia si a depasi problemele matrimoniale cu care va confruntati, s-ar putea sa fie mai deschis.

Fii foarte explicita atunci cand ii vorbesti de solutiile la probleme pe care un specialist in probleme matrimoniale vi le-ar putea oferi (de ex. sa nu va mai certati atat de des, sa aveti o viata sexuala satisfacatoare, sa depasiti infidelitatea unuia dintre voi etc.).

Ramai tot timpul calma in timpul discutiilor

Trebuie sa iti stapanesti pornirea de a tipa la el sau de a degenera o banala discutie intr-un scandal matrimonial.

Este important sa discuti pe un ton calm si intelegator si sa te focusezi asupra beneficiilor pe care consilierul in probleme matrimoniale sile poate avea asupra relatiei voastre.

Evita devierea discutiei pe alte teme sau degenerarea ei intr-un scandal de proportii, din cauza tipetelor sau reprosurilor inutile, deoarece nu acesta este scopul.

Alegeti impreuna un consilier

Implica-ti partenerul in alegerea specialistului la care veti merge. Babarbatilor le place sa detina controlul asupra situatiilor si sa ia ultima decizie, iar sotul tau nu face exceptie.

Daca vii la el si ii spui ca ai gasit un consilier in probleme matrimoniale si ca aveti programare in ziua x, la ora y, cu siguranta nu va fi prea multumit.

Insa daca discuti foarte deschis cu el despre alegerea unui terapeut, il intrebi daca prefera femeie sau barbat si va consultati impreuna asupra bugetului pe care-l stabiliti pentru aceste sedinte, atunci sotul tau va fi mult mai deschis si mai impacat cu ideea de a merge la un astfel de specialist.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply