Matrimoniale

Dating online: Cum ajuti un barbat timid sa iasa din carapacea lui

By septembrie 4, 2012 One Comment

L-ai intalnit pe un site de dating online si v-ati inteles excelent. Il placi si abia astepti prima voastra intalnire. Insa atunci cand acesta are loc, constati ca discutiile nu decurg atat de usor pe cat te asteptai. Nu te impacienta: este foarte posibil sa ai de-a face doar cu un barbat timid. Cum il ajuti sa iasa din carapacea sa, afla in continuare!

1. Dating online: Intalneste-te cu el in contextul potrivit

Daca il placi foarte mult, iar el pare sa nutreasca aceleasi sentimente pentru tine atunci cand comunicati virtual, atunci poti incerca sa il ajuti sa faca primul pas dandu-ti intalnire cu el intr-un context potrivit.

Cand vine vorba despre barbatii timizi, contextul potrivit este acela in care el se simte in elementul lui. Spre exemplu, daca este pasionat de sport, poti veni sa ii faci galerie la o competitie sau la un meci intre amici. La final, cand el se va simti mult mai increzator in fortele proprii, ai mai multe sanse sa isi manifeste ceva mai mult decat de obicei interesul fata de tine.

2. Dating online: Complimenteaza-l

Complimentele sincere sunt o alta arma de care te poti folosi pentru a ajuta un barbat timid si tare simpatic sa iasa din carapacea sa. In urma discutiilor voastre virtuale, in mod cert ai aflat cateva ceva despre pasiunile si realizarile sale – nu ezita, asadar, sa ii lauzi o postare excelenta pe blog, formularea unei glumite foarte istete, promovarea la job etc.

Orice compliment sincer il va ajuta sa se deschida si sa iti povesteasca mai multe despre subiectul in cauza. Permite-i sa fie atat de comunicativ cat isi doreste (chiar daca tu, de fapt, nu esti intr-atat de interesata de respectivul subiect pe cat ai lasat impresia).

3. Dating online: Pune-i intrebari deschise

Intrebarile deschise sunt acelea la care tipul timid nu iti va putea raspunde doar cu “da” sau “nu”. In acest fel, il vei incuraja sa vorbeasca mai mult despre sine. Abordeaza subiecte referitoare la pasiunile lui sau, in orice caz, unele despre care stii ca nu ii va fi greu sa iti povesteasca.

4. Dating online: Roaga-l sa te ajute

Barbatilor le place sa se simta utili, iar unul timid nu face exceptie de la regula. Roaga-l, asadar, sa te ajute sa iti repari calculatorul, bicicleta, usa etc. Poti sa fii sigura ca ii va facea placere sa iti sara intr-ajutor, cu atat mai mult daca te place cu adevarat. In acest fel, veti avea ocazia sa petreceti mai mult timp impreuna si sa intariti legatura emotionala si increderea dintre voi.

5. Dating online: Atinge-l usor

Fara a-i invada prea mult sau prea insistent spatiu personal (un barbat timid se va simti agresat de o asemenea “intruziune”), atinge-l periodic ca din intamplare sau, daca il vezi obosit, intreaba-l daca nu i-ar placea sa ii oferi un mic masaj de relaxare.

Odata aplicata aceasta tactica, el se va simti si mai apropiat de tine si isi va face mai usor curajul de a-si dezvalui sentimentele, de a te saruta etc. Retine ca atingerile placute determina eliberarea de oxitocina in organism, un hormon care contribuie la formarea legaturii emotionale dintre doi oameni.

 

De azi ne poti urmari si pe Google+

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply