Matrimoniale

De ce tipam?

By februarie 20, 2013 18 Comments

langainimameavineinimata
De ce crezi ca tipi cand esti suparat? Fiindca iti pierzi calmul? Dar de ce ridici vocea cand cealalta persoana e langa tine? Nu se poate sa ii vorbesti incet?

Cand doua persoane sunt suparate, inimile lor se indeparteaza mult. Ca sa acopere aceasta distanta trebuie sa tipe pentru a se putea auzi. Cu cat sunt mai suparati, cu atat vor trebui sa tipe mai tare pentru a se auzi unul pe altul.

Ce se intampla cand doua persoane se indragostesc? Acestea nu ridica vocea, ci folosesc vorbe dulci… de ce? Inimile lor sunt foarte apropiate, distanta dintre ei este mica.
Cand se indragostesc si mai mult, ce se intampla? Nu vorbesc, numai soptesc si sunt chiar mai aproape de dragostea pe care o nutresc pentru celalalt.
Intr-un final nici nu isi mai soptesc, doar se privesc. Atat de aproape sunt cei doi cand se iubesc.

Asadar:
Cand discuti nu lasa ca inimile sa se indeparteze, nu spune cuvinte care sa mareasca distanta, va veni o zi in care distanta va fi atat de mare incat nu vei mai gasi cale de intoarcere.

Care este parerea ta? De ce tipam cand suntem suparati? Adauga comentariul tau.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • mintenas mariana spune:

    nu cred ….unii tipa deoarece celalalt nu-l aude,..ori este detasat total de persoana opusa …ori nu-l intereseaza…unul din ei poate sa tipe pt ca nu stie sa exprime verbal ce-l doare ….cu privire la celalalt …nici tacerea nu exprima perfectiunea sufleteasca poate sa exprime doar lipsa de comunicare…nu neaparat iubire..este un pas trecerea de la afectiune la ura….de la sentimente la gelozie….de la gelozie la despartire…

  • ADINA spune:

    De ce tipam. ?
    -ne pierdem cumpatul ! ne enervam
    Atat de tare incat nu ne putem stapani .
    De cele mai multe ori din lipsa de educatie.
    Exista locuri de munca- cu clientela-unde
    salariatul trebue sa fie calm si bine pregătit încât sa iasă din orice situație neplacuta IMPECABIL !
    Când răspunsurile sunt date cu competenta si
    pot fi argumentate cu articole din lege , nimeni
    nu- l mai poate contrazice !

    Ce te. faci când in familie. bărbatul bate cu pumnul in masa ca e ca el ca el e șeful !
    sau ce te faci când femeia e femeie cu gura mare si tipa la bărbatul ei cât o tine gura
    deși are studii -crede ca, cu cât tipa mai tare cu atât de. mult dreptatea e de partea ei !
    Mereu am fost de părere ca femeia strica dragostea, ea este aceea care prima
    strica totul, tot ce au ” construit împreuna” !!

  • amza monica spune:

    ne simtim frustrati.cand iubim investim sentimente puternice,iar durerea de a nu fi intelesi depaseste marginile firii

  • lumy spune:

    Interesant…de ce tipam cand suntem suparati?…cred ca este dorinta de a te face din nou auzit…observat…insa adesea ne exteriorizam strigand si la alte persoane care nu au legatura cu persoana iubita. Strigam pentru ca pierdem…poate e o forma de a chema pe cel pe care l-ai indepartat sau pierdut sau poate e vocea durerii interioare…stare de neliniste,nesiguranta, neincredere…eu aleg sa plang foarte rar tip…tip cand cu adevarat nu mai doresc prezenta cuiva care m-a dezamgit la extreme…

  • delaverita spune:

    daca nu te remarci …nu e bine, daca ridici tonul deranjezi…..dar mai sunt multe alte motive pt care poate ca intuitzia noastra incearca sa atraga atentzia asupra existentzei noastre in nebunia din contemporanul cotidian.Copilul care nu plange…….oare ce face…….daca nu ar plange? Dumnezeu se zice ca nu baga in buzunar chiar daca ceri linistit in gandurile si monologul cu El. Asa este conform legi fundamentale “nimic nu se pierde ci toul se transforma dintr-o forma in alta”…..ce sa mai comentam……e klar viatza trece oricum…de asta se tot vorbeste de suflete pereche doar la viitor…..nimeni nu mai ajunge sa o gaseasca !
    Speram! .. Speram !…Speram?……despre ce este vorba….. in context…..a de dragoste….cand…..inaite sau dupa…sau in loc de…?
    Cred ca ne indreptam fix spre o instrainare definitiva indiferent de sex…..criza si vesnicele probleme ne vor face sa vb singur in curand fara sa mai deranjam pe cineva…Asa este si la o nunta……: prima data vorbesc miri, apoi, nasi asculta totzi apoi vorbesc totzi si nu mai asculta nimeni….
    Oare asa e bine????? In curnad nu va mai vorbi nimeni….ce sa mai speram…ce sa ne mai dorim…nimic nu se mai poate…totul costa foarte mult…etc… asa ca vom ramane sa nu mai comunicam intre noi si atunci??? oare inimile se vor mai apropia…..hai mai sa fie !
    Abia astept…Ce ??? Atingerea…cand…unde….virtuala?

  • Lorin spune:

    Eu tip asa tare doar ca sa ma pregatesc de opera :)))).
    De obicei ce-l care tipa, nu este atat de potent sa se apere prin alte mijloace. El urla ca vaca dupa vitel ca sa atraga atentia :))))

  • MELANCOLICA spune:

    Foarte reala povestea.Eu, chiar am trait povestea si nu am gasit calea la intoarcere.Acum inteleg de ce..FELICITARI!

  • gabycopilu spune:

    tipatul este un mod de a te manifesta.

  • barta nicolae spune:

    Stiti bine ca raspunsul este destul de complicat si depinde de multe situatii,de starea in care te afli,etc….

  • Anonim spune:

    motivele de azi sunt foarte multe sa tipam

  • Anonim spune:

    tipam de durere si de offffffffffffffffffffffffffffffff!

  • anonim spune:

    Cred ca articolul e plin de “poezie”, dar realitatea este ca oamenii tipa ca sa intimideze si sa-si impuna prin forta punctul de vedere.
    Desi reusesc sa intimideze pe moment, situatia se intoarce impotriva lor. Chiar daca exista un punct de vedere valid interlocutorul nu va asculta ce i se spune ci tonul cu care i se vorbeste.
    Astfel, cel care tipa chiar daca initial este victima, devine agresor si vinovat de conflict, iar motivul initial al conflictului isi pierde importanta.
    Cred ca orice problema poate fi rezolvata printr-o discutie pe un ton rezonabil si fara a se apela la invinuiri. Oamenii desi gresesc nu le place sa fie invinuiti. Vor intelege si corecta greseala daca li se arata ce a simtit partenerul ca urmare a greselii. Asta va face ca inimile sa se apropie.

  • FLOAREA GAVRIS spune:

    PAREREA MEA ESTE CA OAMENII UITA UNEORI CA STAREA FIREASCA ESTE CEA DE BINE…
    UNEORI PIERD ACEASTA STARE SI SE LIMITEAZA LA A SE GANDI DOAR LA EI, LA SUPARAREA LOR SI ATUNCI NU POT DEPASI LIMITA. TIPATUL DENOTA EGOISM, NEPUTINTA, LIMITA IN INTELEGEREA FAPTELOR…
    BLANDETEA ESTE CEA CARE AR TREBUI SA NE CARACTERIZEZE. AM REALIZAT ASTA IN MIJLOCUL COPIILOR CARE POT FI DOAR INTELESI, IUBITI, OCROTITI, IAR CEI CU NEVOI SPECIALE ITI DAU ADEVARATE LECTII DE OMENIE. TRAIESTI SENTIMENTE CURATE SI SINCERE IMPREUNA CU EI!

Leave a Reply