Matrimoniale

De unde vine atractia pentru un partener care nu te merita

By decembrie 5, 2012 No Comments

Suferinta face uneori parte din dragoste, dar nu si atunci cand este provocata intentionat de partener. Uneori poti depista un astfel de “baiat rau” sau “fata rea” inca din profilul de pe site-ul de intalniri online. Un studiu recent a explicat stiintific de unde vine atractia pentru un partener care nu te merita.

Uneori poti depista semnalele de alarma inca de la mesajele de pe site-ul de intalniri online sau de la prima intalnire fata in fata. Multi ignora insa aceste indicii cu privire la faptul ca intra intr-o relatie cu un partener nepotrivit, care ii va rani.

Explicatia stiintifica pentru atractia catre un partener incompatibil

Oamenii de stiinta au rescoperit ca gesturile de afectiune sau momentele romantice neasteptate de la partener duc la o productie mai crescuta de dopamina, hormonul fericirii.

Datorita acestei reactii hormonale a creierului, dovezile de atentie surprinzatoare venite din partea unui partener care este in general indiferent ofera o recompensa mai mare decat cele venite din partea unui partener atent. Acelasi mecanism functioneaza si atunci cand cauti un partener pe un site de intalniri online: cei care te surprind placut cand nu te astepti pot fi mai apreciati.

Semne care iti arata ca partenerul nu te merita

Uneori iti poti da seama chiar de la inceputul unei relatii de formarea unui astfel de model comportamental. Pe un site de intalniri online, cand ai cunoscut pe cineva care pare interesat la inceput, apoi te ignora, apoi te surprinde un mesaj frumos, atractia poate fi mai mare.

In general, semnele care iti arata ca partenerul nu te merita vizeaza modul in care te respecta si te apreciaza. Atunci cand constientizezi faptul ca recompensa infrecventa te atrage, poti lua o decizie constienta de a incheia relatia si poti depista aceste semne chiar de la primele conversatii pe un site de intalniri online.

Cand sa te desparti de un partener care nu te merita

Este important sa depasesti momentele frumoase dintr-o relatie atunci cand sunt foarte rare. Daca partenerul nu iti satisface in cea mai mare parte a timpului nevoile emotionale, ar putea fi timpul pentru o despartire.

Poti cauta un alt partener pe site-urile de intalniri online, care sa-ti arate de la inceput ca este cu adevarat interesat si ca nu te va trata urat in cea mai mare parte a timpului.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply