Matrimoniale

Descopera-ti scopul in viata

By octombrie 15, 2012 One Comment

Scopul oamenilor este acela de a atinge fericirea, chiar daca acest lucru este determinat de lucruri diferite, in functie de fiecare persoana. Cu cat iti vei descoperi mai rapid scopul in viata, cu atat vei avea o existenta mai frumoasa, mai implinita si vei reusi sa ajungi mai repede acolo unde iti propui. Mai mult decat atat vei reusi sa te ajuti pe tine si pe cei din jurul tau cu calitatile cu care ai fost inzestrat.

Pentru a-ti descopei scopul in viata trebuie sa raspunzi la cateva intrebari. Iata cum tre pregatesti pentru acestea.

1. Ia cateva coli de hartie, un pix si mergi intr-o camera in care poti sta in perfecta liniste.

2. Inchide telefonul, televizorul, radioul si incearca sa te linistesti.

3. Incearca sa raspunzi in maxim 60 de secunde la fiecare intrebare. De preferat este sa raspunzi cat mai sincer, fara sa stai sa analizezi prea mult. Scrie pe foaie primul lucru care iti vine in minte.

4. Fii sincer. Gandeste-te ca nimeni nu va vedea ceea ce scrii pe foia respectiva.

Intrebarile:

1. Ce te face sa zambesti? (Activitati, oameni, evenimente, hobbyuri, proiecte etc.)

2. Ce anume iti placea sa faci in trecut? Ce iti place sa faci acum?

3. Care sunt lucrurile si activitatile care te fac sa pierzi notiunea timpului?

4. Ce te face sa ai o parere buna despre tine?

5. Care este persoana care te inspira cel mai mult? (Indiferent ca este vorba despre o persoana din familie, un actor, un autor, un prieten, coleg etc.). Care sunt calitatile acelei persoane care te inspira?

6. La ce te pricepi cel mai bine, fara sa depui prea mult efort? (Organizare, promovare, indrumare, incurajare, motivare etc.)

7. In general, care sunt lucrurile pentru care oamenii iti cer ajutorul?

8. Daca ar trebui sa inveti ceva pe cineva, care este lucrul pe care il poti oferi mai departe ca informatie, invatatura?

10. Daca ai fi foarte batran si ai sta intr-un loc linistit, care te relaxeaza si te-ai gandi la trecutul tau, care este lucrul care conteaza cel mai mult pentru tine si care sunt relatiile care te implinesc cel mai mult?

11. Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine in viata?

12. Care sunt cele mai dificile provocari peste care ai trecut? Cum ai reusit?

13. Care sunt lucrurile in care crezi cu tarie?

14. Daca ai putea transmite un mesaj unei mase de oameni, care ar fi acei oameni si care ar fi mesjaul transmis?

15. Cum te-ai putea folosi de abilitatile si darurile tale pentru a-i ajuta pe cei din jurul tau? (Indiferent ca este vorba despre oameni, cauze, organizatii, mediul inconjurator sau planeta).

Raspunsurile la aceste intrebari trebuie analizate cu atentie si citite de foarte multe ori, astfel incat sa poti sa iti dai seama la ce te pricepi cel mai bine, cum te poti dezvolta, cum ii poti ajuta pe altii sa se dezvolte si care este scopul tau in viata. Raspunsurile la aceste intrebari sunt esentiale pentru a descoperi ce trebuie sa faci, de ce si pentru cine.

Este un test simplu, cat nu iti va lua mai mult de 40 de minute cu tot cu interpretarea rezultatelor si a carui efect asupra vietii tale va fi de un impact extraordinar.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Shirely spune:

    It is a known fact that Questeq has cost the district thouasnds of dollars to run the district’s technology department and the rasd web page. We all see what the Superintendent has posted on this site, which was a personal blog. Any of the facts in the newsletter can be varified by researching minutes of the board meetings. There were furloghs of teachers, kitchen staff, custodians, aides, and maintenance people, that is a known fact. I also know that Mrs. Glover was not certified in Special Education and she was transferred from Assistant Principal. Seems to me that all these facts are correct. I know my taxes are high and the increase have been frequent. The minutes also state how the members voted unanimous or if there were no votes. The minutes are available for anyone to look at, so if you doubt any of the information, just go spend some time researching them.Well-loved.

Leave a Reply