Matrimoniale

Esti indragostita de un barbat de alta nationalitate? 3 moduri sa faci fata relatiei

By iunie 13, 2013 No Comments

esti-indragostita-de-un-barbat-de-alta-nationalitate-3-moduri-sa-faci-fata-relatieiTe-ai indragostit de un barbat de alta nationalitate si vrei sa ai o relatie perfecta alaturi de el? Atunci trebuie sa stii ca sunt anumite lucruri de care trebuie sa tii cont, pentru a te putea adapta mai usor diferentelor culturale si lingvistice.

1 Invata-i limba
Fie ca l-ai cunoscut prin intermediul internetului, fie ca l-ai cunoscut in timpul unei vacante in strainatate, este esential sa inveti limba nativa a partenerului tau. Si nu doar la nivel conversational, ci la un nivel experimentat. De ce este nevoie sa-i cunosti limba? Pentru ca ea va ajuta sa comunicati mai bine. Chiar daca amandoi cunoasteti o limba de circulatie internationala, acest lucru ar putea sa va impiedice sa comunicati perfect, mai ales atunci cand discutati despre subiecte serioase.

Daca el este vorbitor de limba finlandeza, de exemplu, este important sa-i inveti limba. In acest mod, ii vei putea transmite opiniile tale si te vei face inteleasa, sustine expertul lingvist si antropologul Anne Merritt, din Marea Britanie.

Merritt subliniaza faptul ca poti invata anumiti termeni uzuali de la iubitul tau, insa este nevoie de urmarea unor cursuri specializate, pentru a studia corect atat vorbirea, cat si scrierea in limba respectiva.

2 Respecta-i traditiile din familie
Daca vrei sa ai o relatie reusita cu partenerul de alta nationalitate, este recomandat sa ii respecti traditiile si obiceiurile din familie. Fiecare tara are anumite trasaturi culturale specifice, iar acest lucru inseamna ca in tara iubitului tau te poti confrunta cu traditii pe care nu le cunosti. Fii atenta la comportamentul pe care il ai atunci cand ii vizitezi familia si incearca sa te adaptezi stilului lor de viata.

De asemenea, este bine sa nu trasezi limite cand vine vorba despre diferentele culturale, adica sa spui ca ceea ce cunosti din tara ta este “normal”, iar ceea ce gasesti in tara partenerului tau este “neobisnuit” sau “stupid”.

De exemplu, in tara de origine a iubitului tau pot exista anumite conceptii diferite de ale tale despre casatorie, rolul sotiei in familie, rolul socrilor in familie etc. Adapteaza-te situatiei, pentru a putea face fata mai usor relatiei.

3 Pastreaza-ti mostenirea culturala
Antropologul Anne Merritt sustine ca este bine sa-ti pastrezi mostenirea culturala si sa ii impartasesti iubitului tau traditiile cu care ai crescut. Acest lucru va poate ajuta pe viitor, cand veti avea un copil si veti dori sa devina bilingv si sa cunoasca lucruri despre ambele tari.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply