Matrimoniale

Fii mai precaut cu banii si devii mai atragator

By august 26, 2013 2 Comments

225x169_117454-fii-mai-precaut-cu-banii-si-devii-mai-atragatorContrar credintei populare, persoanele care sunt precaute cu banii la primele intalniri si incearca sa faca economii sunt mai atragatoare decat cele care cheltuiesc sume mari de bani, de obicei pe nimicuri. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de Facultatea de Afaceri din cadrul Universitatii Michigan (SUA). Datele arata ca partenerii de cuplu care au grija de banii lor au sanse mai mari sa fie apreciati, mai ales in contextul dificultatilor financiare din ultimii ani.

Capacitatea de a economisi inspira siguranta si disciplina

La cercetare au participat 282 de adulti care au fost rugati sa spuna cum si-au perceput partenerii la inceputul relatiei. Cei care stiu sa economiseasca, inclusiv la primele intalniri, sunt considerati mai disciplinati si inspira mai multa incredere. Ei au primit, in medie, nota 5, adica nota maxima.

Prin comparatie, persoanele care incearca sa-si impresioneze partenerii si cheltuiesc sume mari de bani, dau dovada de lipsa de control si nu inspira atat de multa incredere. Cheltuitorii au primit in mare parte nota 4 pentru felul in care isi gestioneaza banii.

Conform autorilor studiului, profesorii Jenny Olson si Scott Rick, persoanele care economisesc bani sunt considerate mai atragatoare si prin prisma faptului ca tind sa aiba o alimentatie mai echilibrata si un stil de viata mai sanatos. Nu acelasi lucru spun specialistii si despre persoanele care cheltuiesc mult. Acestea din urma au un stil de viata haotic si o alimentatie nesanatoasa, in mare parte.

Nu este o rusine sa folosesti vouchere la intalniri

Cercetarea profesorilor de la Universitatea Michigan intareste un studiu de acum cateva luni al unei companii care pune la dispozitia clientilor reduceri considerabile in baza unui voucher. Reprezentantii companiei au realizat un sondaj, in urma caruia au aflat ca peste un sfert dintre adulti au folosit cel putin un cupon de reducere pentru a plati cina la o intalnire romantica.

In ciuda acestui gest, persoanele care au dovedit ca stiu sa aiba grija de finantele lor au fost considerate mai atragatoare.

Sursa: acasa.ro

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply