Matrimoniale

Frica de respingere duce chiar la respingere?

By septembrie 5, 2012 One Comment

Frica de respingere poate fi un obstacol major in cautarea partenerului potrivit, indiferent daca il cunosti intr-un club sau pe un site de matrimoniale din Romania sau din strainatate. De multe ori frica de respingere poate cauza situatii care duc chiar la respingere si scad sansele unei relatii reusite.

In cele mai multe cazuri, frica de respingere se instaleaza dupa o despartire dureroasa sau dupa o alta experienta emotionala neplacuta si are efecte grave.

Cum te saboteaza frica de respingere

Atunci cand te astepti la incompatibilitate sau la defecte de la inceput, poti reactiona disproportionat la primul semn al unei dezmagiri, lucru ce distruge sansele la o relatie stabila. Printr-o reactie nepotrivita bazata pe o aparenta problema a partenerului, in care tu ii dai de inteles ca te-a dezamagit si este “la fel ca ceilalti”, il poti face sa te respinga pe loc.

Pornind in cautarea iubirii, fie cu ajutorul prietenilor, fie pe un site de matrimoniale din Romania sau din strainatate, gandirea pozitiva rezervata este o alegere mult mai buna.

Izolarea prin frica de respingere

In esenta, frica de a fi ranit se transforma intr-un zid pe care il inalti in jurul tau, zid de care partenerii potentiali nu pot trece prea usor sau de multe ori deloc. Cand te astepti la cea mai negativa situatie, risti sa interpretezi lucruri perfect normale prin prisma pesimismului, situatie in care cei din jur sunt atrasi tot mai putin de tine. Situatia este mai evidenta fata in fata, dar are efecte si pe un site de matrimoniale din Romania.

Cel mai important pas pentru a scapa de frica de respingere este acceptarea faptului ca meriti un partener potrivit care sa te aprecieze. De multe ori, frica de respingere creeaza tentatia de a supune partenerul unor teste emotionale tot mai dificile, iar primul esec este suficient pentru a te autoconvinge, in mod eronat, ca aveai dreptate de la inceput.

Frica de respingere pe un site de matrimoniale

Modul in care interactionezi cu strainii si partenerii potentiali pe un site de matrimoniale din Romania sau din strainatate poate fi puternic influentat de aceasta frica. Din cauza acestui sentiment, poti decide mai greu sa trimiti un mesaj unui posibil partener, folosind ca scuza cel mai mic detaliu din profilul acestuia.

Accepta respingerea ca pe un pas normal intr-o viata emotionala sanatoasa si nu te mai astepta intotdeauna la ce este mai rau, daca vrei sa ai succes in viata sentimentala si in lumea datingului online.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Teddy spune:

    Gandul ca poti fi respins(a) atrage chiar asta…
    Orice respingere poate sa fie ceva benefic, spre binele tau. Incearca sa vezi ce era sa ti se intample…

Leave a Reply