Matrimoniale

Gesturi matrimoniale mici, reteta unei casnicii reusite

By mai 22, 2012 No Comments

Grijile si preocuparile zilnice te pot face sa uiti de gesturile mici cu o insemnatate mare in viata de cuplu. Afla care sunt acele gesturi care contracareaza problemele matrimoniale si intaresc relatia cu persoana iubita.

Cuvinte magice: Te rog.  Multumesc.  Te iubesc

“Te rog” si “multumesc” sunt cuvinte simple, dar cu un efect foarte puternic asupra unei relatii. Partenerii care nu uita sa foloseasca aceste cuvinte ii arata persoanei iubite respect si recunostinta pentru ajutor. Cei care renunta sa mai spuna “te rog” sau “multumesc” par sa creada ca li se cuvine totul si ca nu mai apreciaza deloc efortul celuilalt. O casnicie fericita este una in care eforurile matrimoniale constituie o prezenta constanta.

Chiar daca unele persoane nu recunosc, si-ar dori ca partenerul de viata sa le spuna mai des “te iubesc”. Este o declaratie simpla, dar cu un efect foarte puternic. Indoielile matrimoniale si starile posace, melancolice sunt imediat inlaturate cand persoana iubita rosteste aceste cuvinte atat de simple si de importante.

Fii un bun ascultator

Problemele matrimoniale sau cele din afara cuplului trebuie discutate pentru ca fiecare sa-si poata exprima punctul de vedere. Fa-ti timp pentru a-l asculta cu adevarat pe partener. Opreste-te din orice activitate, inchide televizorul si incurajeaza-l sa-ti spuna ce face, ce gandeste, ce se intampla cu el, cum i-a mers la serviciu etc.

Una dintre cele mai comune greseli matrimoniale este sa presupui ca celalalt iti va spune el daca se intampla ceva sau sa crezi ca nu are rost sa vorbesti pentru ca nu-l intereseaza. Este foarte important ca cei doi sa fie constienti permanent de nevoile proprii, cat si de cele ale partenerului.

Fa mici surprize sotului sau sotiei

Surprizele matrimoniale pot fi sarea si piperul unei relatii reusite. Lasa-i sotiei o floare pe perna, dimineata, pentru a-i aminti de timpurile de la inceputul relatiei voastre, cand romantismul era nelipsit. Asteapta-ti sotul seara cu o cina romantica si pregateste un dans provocator. Va fi uluit de atentia si efortul tau.

Umorul, o componenta de baza

Rasul are un efect benefic asupra oricarei relatii. Distrati-va impreuna, descoperiti activitati matrimoniale care va implinesc, care va relaxeaza si va fac sa simtiti ca traiti viata din plin. Incercati lucruri noi, in dormitor si in afara lui. Umorul va mentine gandirea pozitiva si cheful de viata.

Incurajari din partea celuilalt

O modalitate de a pastra o legatura puternica intre parteneri este ca acestia sa-si reconfirme, in mod constant, increderea in celalalt. Cand unul este abatut, celalalt il poate incuraja, spunandu-i ca are toata increderea in capacitatea lui de a gasi cea mai buna solutie. In felul acesta, respectul de sine creste, precum si increderea in fortele proprii. Cand persoana iubita te asigura ca esti in stare sa rezolvi orice, problemele matrimoniale sau cele de alta natura nu mai par obstacole insurmontabile.

In orice cuplu, fiecare isi doreste ca celalalt sa aiba o parere buna despre el. Incurajarile sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru jumatatea ta.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply