Matrimoniale

Incepator intr-ale datingului online? 3 cai de a face comunicarea mai interesanta

By martie 11, 2014 No Comments

comunicare onlineAi pasit recent in complicata lume a unui site de dating online? Afla ca lucrurile nu sunt nici pe departe atat de complexe ori de confuze pe cat iti pot parea la inceput. Dimpotriva, experienta ta se poate dovedi una minunata, cu rezultate concrete, adaptate asteptarilor tale. Iar daca iti doresti sa spargi tiparul conversatiilor fara cap si coada, iata cateva cai prin care comunicarea cu un El sau o Ea cu care ai stabilit o legatura poate deveni mai interesanta!

1. Fii original/a

Cine a spus ca discutiile voastre trebuie sa urmeze un sablon prestabilit? Este lesne de inteles faptul ca este important sa stii cateva lucruri de baza despre el/ea – cum ar fi varsta, ocupatia, hobby-urile sau orice altceva care are relevanta pentru tine de la bun inceput -, insa nu este cazul sa transformati comunicarea intr-una seaca, similara unui interviu de angajare.

Fara a depasi pragul bunului simt, poti incerca si este chiar recomandat sa fii original/a pentru a-l surprinde placut pe celalalt. Spre exemplu, initiaza o discutie pornind de la cartea lui/ei preferata, despre o destinatie de vacanta pe care i-ar placea sa o viziteze sau, cand este momentul, propune-i o intalnire iesita din comun – nu la restaurant ori la film, ci la bowling, spre exemplu!

2. Ia lucrurile asa cum sunt

In loc sa te cramponezi intr-un anumit tipar conversational, la care te poate predispune comunicarea virtuala, fii maleabil/a si ia lucrurile asa cum sunt. Lasa-te purtat de val si permite conversatiei sa curga de la sine, chiar daca, aparent, discutia nu iti furnizeaza pe tava informatiile pe care ti-ai fi dorit sa le stii despre el/ea.

Odata ce te inarmezi cu un anumit grad de flexibilitate, ai sansa sa descoperi detalii care, altfel, ti-ar fi putut scapa din vedere la inceput, cum ar fi anumite obiceiuri, pareri si conceptii despre lume si viata.

3. Fii asertiv/a

Din dorinta de a respecta regulile contractului social, care impun un joc de tatonare si de retinere macar intr-o prima faza, invata sa fii asertiv/a (fara a incalca limitele, bineinteles). Spune de la bun inceput ce iti doresti, chiar daca te temi ca ai putea fi respins/a.

De asemenea, daca o anumita conversatie iti lasa un gust amar, fii sincer/a si comunica-i celuilalt ceea ce simti – s-ar putea sa constati ca n-a fost vorba decat despre o neintelegere, iar tu sa scapi, astfel, de ruminatiile si intrebarile nesanatoase asupra unui subiect nesemnificativ.

Foto: wdsz.net

Hai pe Sentimente

Leave a Reply