Site icon Blog matrimoniale

Intalniri online: cum vorbesti despre familie

V-ati cunoscut pe un site si ati avut primele voastre intalniri online. Daca la inceput discutiile se rezumau la un mic flirt, acum se poate sa va doriti sa aflati mai multe despre celalalt. Unul dintre cele mai importante subiecte este cel al familiei. Cum poti afla cate ceva despre familia din care provine el si cum iti poti da seama ce parere are despre intemeierea unei familii?

Iata cum poti discuta despre familia in cadrul unor intalniri online:

Incurajeaza abordarea unui subiect, dar in mod subtil

Se poate sa vrei sa afli daca noul tau partener provine dintr-o familie numeroasa sau nu. Sau se poate sa vrei sa vezi cat de importanta este familia pentru el. Pe contul site-ului de intalniri online, astfel de informatii ar putea sa nu apara. In loc sa-l intrebi direct daca are frati, surori si alte rude, ii poti spune ceva despre tine, in asa fel incat sa nu dezvalui lucruri intime despre viata ta, dar sa deschizi subiectul. De exemplu, ai putea sa-i spui ca ai fost la picnic cu familia in weekend si ca v-ati plimbat prin padure. O astfel de informatie poate fi dezvaluita fara riscuri si ii ofera lui posibilitatea sa spuna, la randul lui, daca a facut ceva cu familia lui.

Povesteste-i despre cazul unui amic in asa fel incat sa-i vezi reactia. De exemplu, ai putea avea un prieten care trece printr-un divort sau are probleme de familie. In cadrul unei intalniri online cu noul tau partener, poti sa-i povestesti 2-3 lucruri despre acel amic. Vei avea ocazia sa observi care ii este reactia si cum gandeste despre respectiva situatie.

Abordeaza tema familiei in mod prudent

La inceputul unei relatii cu noul tau partener, abordeaza subiectul familiei in linii mari. Este normal ca celalalt sa vrea sa stie daca ai frati, daca parintii traiesc si mai ales daca exista un divort sau copii. Initial, insa, nu este cazul sa povestesti despre problemele de sanatate ale parintilor, despre fratele cu care ai o relatie dificila sau despre certurile pe pamant ale unor rude.

In cadrul unor intalniri online, subiectul familiei este unul delicat si exista intotdeauna riscul de interpretari gresite. De aceea, prudenta este cea mai buna alegere.

Indiferent ca discutati fata in fata sau aveti intalniri online, lasa-l pe celalalt sa decida ce vrea sa-ti spuna despre el si familia lui. Daca relatia evolueaza si va apropiati mult, veti avea tot timpul sa va povestiti despre rudele voastre. Daca relatia nu va merge bine, atunci oricum nu are rost sa intri in detalii. In plus, nu este o idee buna sa dai informatii personale.

Cum vorbesti despre familia ta in fata persoanei iubite

Ati avut mai multe intalniri online, v-ati cunoscut si personal si formati un cuplu de ceva timp. Chiar si acum, cand relatia este una serioasa si chiar si in cazul cuplurilor casatorite, familia din care provii nu trebuie jignita. Ii poti povesti partenerului tau despre lucrurile bune si rele din familia ta, insa nu-ti vorbi de rau parintii, fratii si rudele apropiate. Daca te decizi sa discuti cu persoana iubita despre astfel de lucruri personale, gandeste-te la nevoia de confidentialitate a rudelor tale si nu le trada increderea.