Matrimoniale

Intalniri online: modalitati simple de a preveni gelozia

By noiembrie 19, 2012 No Comments

Gelozia este, uneori, inevitabila. Chiar daca partenerul nu iti da motive, se poate intampla sa devii suspicios doar pentru ca ai impresia ca ceva nu este in regula. Iata cateva metode prin care poti evita scenele de gelozie fara un motiv intemeiat, mai ales in cadrul intalnirilor online.

Nu cauta informatii din trecutul partenerului

Da, actualul tau partener a avut o viata amoroasa inainte de tine si nu il poti invinovati pentru acest lucru. Este absolut normal ca el sa fi fost indragostit si sa fi iubit alte persoane inaintea ta. Evita sa cauti informatii despre persoanele care au fost in viata partenerului tau inainte de tine. In mod cert nu te vei simti bine sa descoperi ce fel de surprize ii facea sau ce activitati aveau impreuna.

Incearca sa te concentrezi asupra relatiei tale si sa lasi trecutul in urma. De preferat este sa stabiliti aceasta regula inca de la primele intalniri online.

Nu ii analiza profilul de pe site-ul de intalniri online

Daca profilul partenerului a fost facut in urma cu cateva luni, cu siguranta el a mai vorbit si cu alte persoane. Faptul ca acum are o relatie cu tine, nu iti da dreptul sa ii ceri socoteala cu privire la acest aspect. Ia lucrurile asa cum sunt si evita sa te gandesti la lucruri lipsite de importanta.

Nu il intreba despre persoanele pe care le-a iubit

Partenerul tau nu este obligat sa iti dea prea multe detalii despre persoanele care au fost in viata lui inainte de tine, asa ca evita sa il intrebi sau sa ii reprosezi faptul ca nu vrea sa discute despre acest subiect. Intalnirile online au rolul de a va apropia, asa ca foloseste acest lucru in avantajul tau si al unei eventuale relatii. Daca vei insista cu intrebarile referitoare la fostii parteneri, nu vei face decat sa il indepartezi pe partener de tine.

Arata-i ca nu iti pasa

Cu cat vei demonstra ca esti o persoana mai panicata si mai ingrijorata fata de lucruri care nu exista, cu atat partenerul se va indeparta mai mult de tine. Incearca sa te relaxezi si sa ii arati, atat in cadrul intalnirilor online, cat si fata in fata, ca nu iti faci griji pentru absolut nimic.

Nu uita ca gelozia irationala reprezinta o otrava pentru relatia voastra si ca faci mai mult rau decat bine in conditiile in care insisti pe un subiect care nu exista.

Discuta calm

Exista lucruri care te deranjeaza si il suspectezi pe partener ca a facut ceva gresit? In loc sa ii cauti prin telefon, adresa de e-mail, contul de intalniri online, ar fi bine sa ai o discutie sincera si deschisa cu partenerul tau. Acesta isi va da seama, inca o data, ca esti o persoana matura, care reuseste sa puna cartile pe masa atunci cand este nevoie, fara sa se foloseasca de tot felul de trucuri.

Beneficii ale prevenirii geloziei

Chiar daca esti o fire foarte aprinsa, pasionala, care nu mai gandeste limpede atunci cand se simte inselata, cel mai bine este sa te gandesti la partile bune ale lipsei geloziilor. Partenerul tau va vedea ca are alaturi o persoana calma, stapana de sine, dar mai ales care are suficienta incredere in ea, astfel incat sa nu isi faca griji pentru lucruri care nu exista. In acest fel, el te va iubi mai mult si va incerca sa se apropie de tine, sa te determine sa il iubesti.

Tu ce faci atunci cand simti ca esti invaluit de sentimentul de gelozie?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply