Matrimoniale

Iubire la job? 4 reguli pentru a face relatia sa functioneze

By august 13, 2014 No Comments

Iubire la job 4 reguli pentru a face relatia sa functionezeCand petreci opt sau mai multe ore la birou, cinci zile pe saptamana, nu mai este tocmai surprinzator faptul ca ajungi sa te indragostesti de unul dintre colegii tai. Insa o poveste de iubire la job poate deveni rapid mai complicata decat ti-ai dori, prin urmare este important sa respecti cateva reguli pentru ca relatia sa functioneze, iar cariera ta sa nu aiba de suferit.

1. Pastreaza discretia asupra relatiei

Pentru a nu-ti pune in pericol jobul, prima si cea mai importanta regula este aceea de a pastra tacerea asupra povestii de iubire pe care o traiesti. In acest sens, pe langa evitarea comportamentelor care sa tradeze natura relatiei dintre tine si colegul tau, nu folosi nici mailul, messengerul sau alte tehnologii pe care le ai la dispozitie la locul de munca pentru a comunica cu el.

Ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca discutiile tale private sa incapa sub ochii colegilor de la departamentul de IT si, mai rau, sa ajunga in atentia superiorilor tai, in conditiile in care putine sunt companiile care incurajeaza legaturile amoroase dintre angajatii lor.

2. Evita dezvaluirile online

Cel putin o perioada, pana cand relatia devine serioasa, evita sa faci dezvaluiri despre ea in mediul online – pe retelele de socializare, cu alte cuvinte – unde au acces la informatiile pe care le postezi si colegii tai de serviciu, printre altele. Daca iti doresti neaparat, iti poti schimba statutul sentimental din “singura” in “intr-o relatie”, dar nu preciza cu cine. De asemenea, pastreaza pozele cu voi doi in arhiva personala si nu le dezvalui lumii intregi decat cand esti pregatita sa iti asumi relatia ca atare.

3. Afla care este politica firmei in care lucrezi

Chiar daca majoritatea companiilor nu incurajeaza relatiile intre angajati, s-ar putea sa descoperi ca, in anumite conditii, povestile de iubire sunt acceptate sau, cel putin, tolerate. In acest sens, citeste regulamentul de ordine interna din scoarta in scoarta – ai putea avea surpriza de a constata ca, atata vreme cat nu intri intr-o relatie cu seful tau direct, iti este permis sa iti traiesti povestea sub ochii colegilor.

4. Analizeaza consecintele

Inainte de a te implica in relatia respectiva, analizeaza cu atentie toate posibilele consecinte ale acesteia si hotaraste daca merita sau nu riscul. Ce se va intampla daca relatia nu va merge? Vei fi capabila sa lucrezi in continuare cu el? Mersul la birou ar putea deveni dintr-o data mai stresant decat de obicei, daca nu de-a dreptul dureros.

Tu ai trait o poveste de iubire la serviciu?

Foto: splatter.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply