Matrimoniale

Iubirea totala este reala. Afla cum o obtii!

By februarie 18, 2014 No Comments

Iubirea totala este reala. Afla cum o obtii!Conceptul de iubire totala, autentica poate parea doar un mit. Intr-o lume a relatiilor care se fac si se desfac cu repeziciune si in care tradarea a devenit o constanta (aproape) acceptata social, cum ai mai putea crede in dragostea completa si in finaluri fericite? Desi poate parea greu de crezut, o legatura romantica de acest tip nu este doar un basm ori o iluzie. Iata ce ar trebui sa stii pentru a o putea obtine!

Esti o fiinta completa. La fel si partenerul tau.

Acei oameni care se percep ca fiinte complete au tendinta sa isi dezvaluie cu mai multa usurinta intreaga fiinta, nu doar “particele” din ea, si sa inteleaga mai bine complexitatea partenerilor lor.

Ce ar trebui sa faci? Sa inveti sa te descoperi pe tine, cu toate nevoile si dorintele tale, si sa ii percepi pe cei din jur ca fiinte totale, nu doar ca pe niste catalizatori meniti sa iti indeplineasca o nevoie/dorinta anume (afectiune, sex, intimitate emotionala, prietenie etc.).

Incepe prin a-ti dezvalui tu intreaga fiinta, dupa care descopera care este stilul in care comunica partenerul tau. In situatia in care constati ca el sau ea evita anumite subiecte – spre exemplu, poate discuta despre job si iesiri cu prietenii, dar nu despre intimitate etc. -, incearca sa ghidezi discutiile si in acele directii.

Elimina rationalizarile

Exista multiple rationalizari la care poti recurge pentru a justifica teama de a te apropia si a te dezvalui in totalitate in fata cuiva, printre cele mai populare fiind “toti barbatii sunt la fel”, “oamenii nu sunt facuti pentru a fi monogami” si “barbatii si femeile vorbesc limbi diferite”. Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele scuze la care toti oamenii recurg pentru a evita sa se implice cu adevarat intr-o relatie si sa stabileasca legaturi reale de intimitate.

Evita sa te lasi atras/a in capcana acestui tip de gandire. In schimb, ia fiecare om asa cum este, lasand la o parte regulile si generalizarile defectuoase.

Fii intotdeauna tu insuti

Oricat de greu ti-ar fi – este normal sa te temi ca vei fi ranit/a -, incearca sa fii intotdeauna tu insati/insuti. Aceasta este singura cale prin care poti descoperi si forma legaturi cu oameni aidoma tie, cu care ulterior poti construi o relatie amoroasa autentica, de iubire totala.

Iar daca faci deja parte din categoria celor care reusesc sa fie ei insisi in preajma altora, dar marea dragoste continua sa nu isi faca aparitia, gandeste-te daca nu cumva ai tendinta de a iesi doar cu oameni care se tem de intimitate.

Foto: northdallasperiodontist.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply