Matrimoniale

Lucruri pe care barbatii si femeile le interpreteaza diferit

By iunie 20, 2013 No Comments

barbati-si-femeiFemeile si barbatii sunt construiti genetic diferit, iar perceptia lor asupra anumitor aspecte din viata de zi cu zi sau asupra persoanelor de sex opus intra de multe ori in contradictie. In general, barbatii gandesc in alb si negru, in timp ce femeile tind sa analizeze lucrurile mai amanuntit. Iata cateva dintre lucrurile pe care femeile si barbatii le interpreteaza cel mai frecvent in mod diferit:

1. Salutul initial
Pentru femei, salutul initial, de pornire a unei conversatii, este unul dintre lucrurile care le dau mari batai de cap. Ele se gandesc in general ca, daca trimit un simplu “Salut!” unui barbat de care se simt atrase, par prea conventionale, insa, daca aleg apelativul “Hey!”, li se pare minunat. Asadar, chiar si banala formula de salut poate capata nuante extrem de diferite in mintea unei femei. In schimb, barbatii nu pun mare accent pe acest aspect. Pentru ei, salutul este doar o simpla maniera de initiere a unei conversatii.

2. “Ce faci?”
Aceste doua cuvinte reprezinta o ambiguitate in ceea ce priveste interpretarea sexelor. Daca un barbat ii trimite partenerei sale un astfel de mesaj, el intreaba acest lucru deoarece nu stie ce altceva sa spuna pentru a initia o conversatie. In schimb, in mintea unei femei, acest mesaj inseamna mai degraba “Vreau sa fiu langa tine”. De multe ori insa, barbatii trimit aceste cuvinte fara sa se gandeasca la alte interpretari, si doar la intelesul ca atare al acestora.

Daca femeile trimit un astfel de mesaj partenerilor lor, acesta este interpretat ca o masura de precautie si de control al acestora.

3. “Asta suna a distractie”
In general, barbatii tind sa interpreteze lucrurile intr-o maniera sexuala. Daca folosesc aceasta expresie intr-o conversatie cu o femeie, aceasta se va gandi ca este sarcastic si nu doreste nimic serios. Insa pentru ei nu intotdeauna aceste cuvinte au o conotatie sexuala, asa ca ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a intrerupe discutia.

4. “Te iubesc”
Pentru multe dintre femei, aceste doua cuvinte reprezinta dovada suprema de iubire din partea partenerilor lor. In schimb, barbatii se sperie de aceasta marturisire, pe care o catalogheaza ca o incorsetare. De asemenea, aceste cuvinte l-ar putea speria chiar si pe cel mai bun prieten al tau, care ar interpreta aceasta expresie nu ca pe o dovada de prietenie, ci ca pe o marturisire a unor sentimente ascunse.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply