Matrimoniale

Matrimoniale: 6 sfaturi pentru o casatorie de lunga durata

Casatoria este un drum pavat adesea cu bucurii si impliniri, dar si cu suficiente probleme matrimoniale si greutati. Poate ca nu exista un secret universal al unei casnicii fericite, insa cu siguranta exista cateva trucuri care va pot consolida relatia de cuplu si ajuta sa aveti un mariaj trainic si implinit! Iata cateva sfaturi utile pentru ca angajamentele matrimoniale pe care vi le-ati luat cand ati spus “da” sa tina toata viata!

1. Comunicati cat mai mult si mai sincer!

Poate ca a devenit un sfat-cliseu in ziua de astazi, insa comunicarea ramane o problema reala in sanul multor cupluri matrimoniale actuale.

Comunicarea in cuplu, oricat de importanta ar fi pentru longevitatea relatiei, este unul dintre sfaturile foarte greu de pus in aplicare, deoarece implica unele “ingrediente”, care nu se regasesc sau nu pot fi puse laolalta in prea multe casnicii: deschidere, intelegere, sinceritate, respect, rabdare si incredere.

2. Accepta ca nu trebuie sa il schimbi pe celelalt!

Multi parteneri de viata considera ca din momentul in care se casatoresc capata, odata cu statutul matrimonial, si autoritatea de a interveni si schimba personalitatea si comportamentul jumatatii sale.

Este important sa inveti sa accepti greselile si modul de a fi ale partenerului tau si sa nu incerci sa il schimbi. Cel mult, poti incerca sa te schimbi tu sau sa lucrezi cu tine insati pentru a te intelege si cunoaste mai bine, astfel incat sa nu mai fi tentata sa incerci sa ii schimbi pe cei din jur.

3. Aduceti mereu un suflu nou relatiei prin surprize marunte!

Nu lasati timpul sa va prafuiasca relatia de iubire, permitand monotoniei sa se instaleze. Sansele ca relatia voastra sa dureze pana la adanci batraneti cresc atunci cand reusiti sa va suprindeti in fiecare zi cu lucruri noi: mici atentii, cadouri, declaratii, idei, planuri etc.

4. “Condimentati”-va constant viata sexuala!

Sexul este esential intr-o relatie. Unii spun ca este important in proportie de 80%, altii considera ca are o relevanta de 50%. Indiferent de ponderea lui, sexul ramane unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei casnicii trainice.

Daca nu sunteti compatibili in pat si nu va dezinhibati cand vine vorba de jocuri si fantezii sexuale, de experiente noi, fierbinti, va veti confrunta cu multe probleme matrimoniale. Monotonia sexuala distruge relatia si da nastere multor conflicte, cu sau fara legatura cu viata amoroasa!

5. Invata sa ierti si sa treci cu vederea micile defecte!

Este important sa inveti sa iti ierti partenerul si sa-i treci cu vederea micile greseli.

Cele mai multe probleme sau scandaluri matrimoniale izbucnesc de la lucruri foarte marunte – capacul de toaleta ridicat, pahare puse pe masa fara suport etc.. De la o mica cearta si pana la conflicte matrimoniale de proportii este un pas foarte mic, presarat cu reprosuri si poate chiar jigniri involuntare.

Autoeduca-te sa nu mai fii atat stricta si severa, pentru a avea o relatie matrimoniala armonioasa si linistita.

6. Fiti mereu activi social!

Este important sa va mentineti o viata sociala cat mai activa, sa pastrati legaturi stranse cu prietenii vostri si sa iesiti cat mai des din casa, in oras, la plimbari, in vacante!

De asemenea, nu renuntati sa va dati intalniri in oras, doar voi doi, exact ca la inceputul relatiei. Au un rol important in a da un aer proaspat sau a revigora casnicia, mai ales atunci cand aveti o “vechime” considerabila ca sot si sotie.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Jossiane spune:

    Sorin,Exista carti pramargote. Nu toate sunt pramargote pentru inaltare, dar stiu ca toate au Drept Divin sa existe chiar daca ceea ce contin la nivel energetic are ca scop legarea pe vibratii joase. In timp ce scriam articolul ma intrebam daca ar fi bine sa facem si aceasta cerecetare si anume daca sunt pramargote pe lumina sau pe intuneric. Prietena mea a fost de parere ca ar fi bine sa fie spus si care carti sunt cu scop de inaltare, cum ii spui tu, si care nu. Asta presupune sa luam mai multe carti, din mai multe zone, si sa facem investigatii . Scopul acestui articol a fost acela de a atrage atentia asupra acestui aspect.Nu stiu unde este contradictia in ceea ce priveste cartile celor doi. Dragos scrie in cartile sale ca le-a programat si cu ce scop. La domnul Seracu nu am gasit aceasta informatie, dar cartile dansului, in principiu, sunt benefice.

Leave a Reply