Matrimoniale

Matrimoniale online: este bine sa te certi cu partenerul de viata?

By octombrie 4, 2012 2 Comments

V-ati cunoscut pe un site de matrimoniale online si ati devenit un cuplu. Daca ai visat sa faceti parte din acele cupluri care spun ca nu se cearta niciodata, un nou studiu arata ca certurile intr-o relatie pot fi mai bune decat pasivitatea.

Cum te poate ajuta o cearta in relatie

O cearta cu partenerul de viata poate fi cea mai buna cale de a rezolva un conflict, afirma James McNulty, profesor asociat la Universitatea din Tennessee. Unii oameni cred ca trebuie sa gandeasca pozitiv intr-o relatie si sa vada partea plina a paharului, pentru ca relatia sa reziste. Cu cat se autosugestioneaza cineva ca trebuie sa-si ierte partenerul, cu atat exista mai multe efecte negative, chiar daca sunt neintentionate.

O cearta de moment, in schimb, poate fi benefica pe termen lung pentru relatia in cauza. Conform studiului universitatii, oamenii draguti cu un partener iertator tind mai putin sa-l jigneasca pe acesta din urma. In schimb, oamenii dezagreabili tind mai mult sa-si faca sa sufere partenerul, tocmai pentru ca stiu ca acesta este iertator. Cand cunosti pe cineva pe un site de matrimoniale online, este important sa fii atent si la cat de toleranta sau iertatoare este persoana in cauza. Totodata, in discutiile pe care le ai pe un site de matrimoniale online, poti vedea reactiile persoanei la subiecte asupra carora nu cadeti de acord.

Indiferent ca v-ati cunoscut pe un site de matrimoniale online sau in alta parte, o cearta in cuplu este un semnal de alarma pentru cel care a gresit. Acesta intelege ca nu este acceptabil comportamentul lui si ca data viitoare trebuie sa evite acea situatie. In schimb, daca se trece cu vederea adesea o deviere comportamentala, aceasta tinde sa se repete la nesfarsit, distrugand relatia.

Cum sa faci fata unui conflict in cuplu

Orice cuplu, indiferent ca este format pe un site de matrimoniale online sau in alta parte, trebuie sa evite certurile repetitive. Intr-un conflict cu persoana iubita, atunci cand un scenariu se repeta, exista o problema persistenta care se cere rezolvata. Observa mecanismul conflictului pentru a sti de unde porneste totul si cum poti anula acel conflict. Observa propriul tau comportament si reactiile partenerului. Daca, de fiecare data, unul se infurie, in timp ce altul se inchide in el, exista un comportament tipic, in care cauza ramane nesolutionata.

Certurile pe acelasi subiect distrug increderea in partener si provoaca distantarea intre cele doua persoane. Ambii trebuie sa faca un efort si sa fie binevoitori asa cum erau la inceput, cand foloseau serviciul de matrimoniale online si nu li se parea un sacrificiu sa-l asculte pe celalalt. Comunicarea si atitudinea obiectiva asupra situatiei pot dezarma conflictul si ii ajuta pe cei doi sa gaseasca un numitor comun.

Cand ai un conflict cu persoana iubita, trateaza totul ca pe o problema interna, intima, a cuplului. Nu implica oameni din afara decat in masura in care chiar ai nevoie de ajutor. In caz contrar, motivele voastre de cearta pot deveni subiect de barfa, ceea ce nu-i este de folos nimanui.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • reluionelu spune:

    O cearta cu cineva cunoscut de curand pe un site,nu poate decat sa arate cat de putzin se cunosc cei doi,si probabil relatzia va esua.Sfatul meu:fitzi sinceri de la inceput,calitatzile nu compenseaza niciodata defectele,si daca le acceptatzi ,certurile vor fi inexistente.Poate mici discutzii in care sa te pui de acord.

  • Magdalena spune:

    Intradevar, o cearta poate detensiona o situatie. Dar , daca esti tensionat intr-o relatie trebuie sa analizezi, mai intai, daca nu chiar relatia iti creeaza o stare de tensiune.

Leave a Reply