Matrimoniale

Matrimoniale online: sfaturi pentru a stimula increderea in cuplu

By iunie 21, 2012 11 Comments

In momentul in care iti intalnesti partenerul de viata online, sunt sanse mari sa apara probleme la nivel de incredere in cuplu. Fie ca ai impresia ca persoana de langa tine mai vorbeste si cu altcineva si incearca sa lege prietenii in afara relatiei voastra sau tu esti cel care nu poti castiga increderea partenerului, aceasta situatie trebuie rezolvata.

O relatie in care nu exista incredere este sortita esecului. Mai devreme sau mai tarziu urmeaza sa apara discutii interminabile provocate de suspiciuni si lipsa de incredere in general.

Cere-i partenerului sa fie sincer

Intreaba-l despre persoanele cu care a mai vorbit pe site-urile de matrimoniale online. Roaga-l pe partener sa fie sincer si sa nu iti ascunda lucruri care sunt importante si care te-ar putea deranja daca ar iesi la suprafata mai tarziu. Cere-i sinceritate completa si incearca sa oferi acelasi lucru.

Daca sunt anumite lucruri care te-ar putea deranja, cel mai bine este sa realizati un pact si sa treceti cu vederea peste tot ce s-a intamplat pana in momentul respectiv sau pana la inceputul relatiei in mod oficial.

Totusi, nu ii cere partenerului sa renunte la anumite lucruri, doar pentru ca anumite situatii te fac sa fii nesigur pe tine. Astfel, nu ii cere acestuia sa isi stearga contul de pe site-ul de matrimoniale online, doar pentru a te asigura c anu mai discuta si cu alte persoane. lasa aceasta decizie sa vina de la sine, ca un lucru perfect normal si natural.

Renunta la gelozie

Indiferent ca este vorba despre o persoana de la locul de munca, un amic sau un user de pe site-ul de matrimoniale online, renunta la gelozie. In primul rand pentru ca oamenii gelosi sunt extrem de obositori si provoaca senzatia de neajunsuri in cadrul unei relatii, dar si pentru ca un astfel de comportament poate duce la ideea ca iti este frica doar pentru ca tu ai ceva de ascuns.

Nu incerca sa cauti nod in papura partenerului si evita sa ii verifici mesajele din telefon sau de pe site-urile de matrimoniale online. Cu cat vei cauta mai mult, cu atat vei deveni mai paranoic si vei interpreta gresit anumite lucruri, gesturi, cuvinte, fapte.

Cumunicati

Daca vei incerca sa ii impui partenerului anumite reguli, doar pentru ca asa ti se pare tie normal si firesc, nu vei avea decat de pierdut. Increderea depinde foarte mult de comunicare, de drepturile si de egalitatea pe care cei doi parteneri ar trebuie sa le aiba.

Cere-i persoanei de langa tine sa iti vorbeasca despre dorintele si temerile referitoare la relatia voastra. Incearca sa faci acelasi lucru. Cu cat veti discuta mai mult despre acest lucru, cu atat va creste nivelul de incredere in cuplu. Daca va exprimati mai bine in scris, nu ezitati sa comunicati prin e-mailuri sau scrisori. Aceasta varianta este mai buna si pentru ca astfel exista un grad mai mare de intelegere, dar si posibilitatea de a reciti din cand in cand si de a-ti aminti de anumite lucruri.

Alegeti cea mai buna varianta pentru voi doi, cea care vi se potriveste cel mai bine. Important, pana la urma, nu este modul prin care comunicati, ci faptul ca incercati sa o faceti cat mai bine si eficient, astfel incat relatia voastra sa functioneze cat mai bine sa sa fie foarte bine sudata si puternica.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Alvaro spune:

    hmmz eu am avut si am in continuare pireteni carora pot sa le spun orice pentru ca asa a fost tot timpul.Eu zic ca, ca si baiat o fata e cel mai bun prieten dar in majoritatea cazurilor se trece bariera aia de amici si se strica toata relatia Prietenii adevarati sunt cei care raman atunci toata lumea te-a uitat

  • Gregory spune:

    Ai dreptate. Aici am vrut sa atrag ateitna mai mult celor care doresc sa faca banuti dand ei click-uri. Atentionand lumea in aceasta modalitate, SIGUR ii faci sa nu se atinga de lucrurile care le dauneaza.

  • Ali spune:

    Noi, moldovenii avem multe idei invoatoare și ingenioase. Dar nu ne folosim energia een direcția potrivită, nu avem un vector util. De exemplu, ce face un basarabean ceend revine din străinătate cu bani: eeși face un gard, care trebuie să fie mai fain deceet al vecinului, cumpără haine scumpe ca să aibă cu ce ieși een lume și eeși ia o mașină pe care o treentește een primul gard la beție.Ceeteva luni de guleai, după care se vede nevoit să meargă din nou la muncă een străinătate. Noi nu știm să gestionăm banii, să-i investim și să-i administrăm chibzuit.

  • Dikyi spune:

    Prietene, eentr-o lume normală ar treubi să ai bani şi o viaţă eendestulată din arta pe care o faci. Bănuiesc că nu e aşa. Nu renunţa nici un pic, ai o datorie, nu către societatea aceasta nerecunoscătoare, ci pentru cei ce vor veni.

  • Joao spune:

    E da! Asa da, vezi cum se ingrijeste bicriesa de toate? Probabil sunt in pregatire car-kit de spovedanie, set promotional 5+1 parastase si o reducere substantiala la programul Rabla : Vii cu fostul sot sau sotie si primesti o reducere la noua cununie !

  • Dragan spune:

    „Considerăm că proiectul trmiis de Ministerul Justiţiei este un prim pas pentru elaborarea unui act normativ benefic pentru sistem, mai ales că el trebuia iniţiat de Guvern de ce2ţiva ani”, a declarat coordonatorul Comisiei 1, judecătorul Alexandru Şerban, la momentul finalizării propunerilor. „Observaţiile noastre vizează, printre altele, eenlăturarea unor situaţii ilogice”, sublinia Şerban. Detalii, aici.

  • Divine spune:

    Mie nu mi se pare identic cu kilnde. Doar pentru ca are tastatura, asta nu inseamna ca e copia kilnde-ului. E ca si cum ai spune despre orice laptop de pe piata ca e copia primului laptop scos de apple. Nu prea poti veni cu ceva total diferit, pentru ca toate-s destinate sa faca aceeasi chestie si e normal sa semene. Poti spune despre kilnde fire ca e copiat dupa iriver cover story sau dupa nook doar pentru ca nu are taste? Nu cred. In fine, mie mi se par bune electronicele de la iriver si as fi curios cand apare si pe la noi modelul story hd.

  • Serena spune:

    Tocmai ce am achizitionat un Kindle 3, dupa ce in pebalaril am citit postul acesta si chiar m-am mirat de lipsa facilitatii de a lua notite. Nu stiu in ce mod se pot lua notitepe iRiver story dar cu siguranta aceasta facilitate exista si pe Kindle. Pentru a lua o notita pe Kindle pur si simplu incepi sa scrii iar aceasta se salveaza in dreptul cuvantului langa care se afla cursorul. Poti vizualiza si edita notitele din meniu. Am facut precizarea pentru ca e posibil sa se inteleaga ca luarea de notite nu este posibila pe Kindle. Pentru unii este o facilitate absolut necesara. Mi-asfi dorit totusi ca aceste notite sa poata fi exportate direct pe computer.

  • Priscilla spune:

    Cum de in strainatate nu eisxta grija asta excesiva pentru viata cetatenilor? In Austria am facut baie in 5 lacuri, pe maluri diferite, in 12 zile. Toate aveau margini de tot felul, si adancimi peste 50 de metri.Si da, logica mea chiar cred ca se aplica. Daca ai avea un semafor in desert, ai sta la el? Pe strazi/sosele mor in fiecare zi oameni, dar accesul nu e interzis. De pe poduri, tot felul de dobitoci s-ar putea arunca in cap, totusi accesul nu e interzis. Argumentul cu oprirea echipamentelor pentru cautarea inecatului e, recunosc, unul la care nu m-am gandit si e bine ca mi-ai zis. O sa iau in considerare. Chiar o sa plec, cu prima ocazie, fac planuri deja ;).Inteleg ca tie iti place in Romania, nu? Si-ti convine totul, si situatia ti se pare ca nu ar avea cum sa fie mai buna, nu?Eu si altii ca mine suntem doar nebuni pretentiosi cand ne declaram nemultumiti, right? Inteleg ca nici nu te deranjeaza sa-ti strici masina pe drumuri aiurea, esti de un calm desavarsit. Asta daca nu iei o groapa mare, iti rupi o roata si intri direct intr-un camion din sens opus. Si-atunci o sa-mi spui ca un lac prezinta riscuri ascunse. 🙂 Soseaua nu 🙂 asta daca mai scapi. Presupun ca nu consideri c-ar fi nevoie de niste autostrazi, poate tu ai 60 de zile de concediu pe an si-ti poti permite sa faci pe drum pana la un obiectiv oarecare de 3 ori mai mult decat e normal. Nu m-ar deranja sa existe zone restrictionate pe aceste lacuri, sa fie obligatoriu sa ai vesta de salvare pe tine, reglementari, preturi de intrare, etc. Dar nu pot accepta sa fie interzis tot si gata. Ca sa-ti mai dau una sa-ti cada greu la patriotism. Anul asta nu mai merg in Romania la mare, pentru ca e caca intr-insa, l-am vazut eu (si-am plecat acasa), pentru ca nu s-a gandit nimeni sa fie multe-multe toalete decente pe plaja sau foarte aproape. Asa ca o sa merg la unii de au asa ceva. Si eventual mai ieftin :). Si nu, nu la bulgari.Nu sunt patriot si nici nu inteleg conceptul.Acum, alexandra, multumesc pentru sfaturi si linkuri. Chiar daca nu-mi place cum pune Andrei problema vis-a-vis de mine si de parerile mele, blogul lui e informativ. Am vazut in blogrolul lui pe unul dintre fotografii “mai vechi” cu care mai ieseam la un peisaj, ce vremuri…Pe jos as merge. Pe lacul asta o fi voie cu ambarcatiuni? Ca in cazul asta as merge cu masina pana mai aproape, ca-i grea canoea.

  • Aldo spune:

    buna numele meu este gicu ctetsie ce scriu si ce ma intereseaza .sinnt de origine din romania si locuesc in s.u.a de 15 ani sint divortat.vreu relatie de pretenie cu o fata cu care ma intelege ce vreau sa spun astept mesaj pe imail meu opreagicu@yahoo.com

  • Andra spune:

    interesant

Leave a Reply