Matrimoniale

Mini ghid de refuzuri: cum sa spui NU fara sa pari o scorpie

By noiembrie 3, 2016 5 Comments

skorpie

Stim cu totii cat este de neplacut sa nu iti fie impartasita afectiunea. E dureros sa fii respins.

In acelasi timp, e destul de neplacut si sa fii cea care refuza, fiindca asta te face sa te simti responsabila de nefericirea celuilalt.

Avem cateva sfaturi despre cum sa refuzi pe cineva intr-un mod cat mai ferm, pastrandu-ti delicatetea.

In primul rand: fii onesta

Este neplacut sa refuzi, insa atunci cand refuzi mintind, devine si mai neplacut.

Oricat de greu ar fi, recunoaste adevaratul motiv pentru care refuzi. Stim ca e mai usor sa ii spui celuilalt ca ai alte planuri sau ca ai deja pe cineva, dar nu e deloc just.

Deci spune-i ca esti flatata de invitatia lui, insa nu esti interesata sa ii dai curs.

Nu ai nicio obligatie sa te intalnesti cu toti cei care te invita in oras.

Pentru cel care primeste refuzul poate fi mai greu la inceput, insa mult mai bine pe termen lung.

Incearca sa indulcesti modul in care ii explici

Cel mai bun mod de a da o veste dezamagitoare este sa o impachetezi intr-o lumina buna.

Spre exemplu: “Imi place tare mult la tine faptul ca esti un partener de conversatie grozav, cum nu am mai avut de mult. Cu toate astea, simt ca ceea ce caut eu pentru o relatie este diferit de ceea ce putem avea impreuna. Dar esti o persoana interesanta si mi-ar placea sa faci parte din viata mea, ca prieten!”

Fii discreta

Nu e placut sa fii in ipostaza persoanei refuzate. Incearca sa nu il pui pe cel care este deja in situatia asta intr-o ipostaza si mai urata. Nu povesti cum l-ai refuzat, si nu face capturi de ecran cu conversatiile voastre pentru a le arata prietenilor mai apoi.

Fii discreta si respectuoasa atunci cand spui nu!

Fii de moda veche in comunicare

Cand ai lucruri importante de spus, incearca sa o faci verbal. Asta denota ca respecti atat persoana respectiva cat si gravitatea si importanta subiectului.

Refuza pentru motivele corecte

Intreaba-te de ce spui nu. Iti place sa iti petreci timp cu aceasta persoana, dar e ceva ce iti place mai putin la el? Poate e statutul social, poate e tipul de umor, poate e felul in care mesteca mancarea. Esti sigura ca e ceva important pentru tine? Fiindca, daca nu e ceva esential, poate ar trebui sa ii mai dai o sansa.

Tu ai fost in situatia de a refuza un barbat? Cum ai procedat?

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • xvs spune:

    lasati prostiile si fiti oameni..!!

  • xvs spune:

    fantezii….!!!

  • Elena Petrescu spune:

    In mai toate situatiile barbatii isi declara dorinta pentru femei cu mut mai tinere decit ei. Asa ca in astfel de situatii, instinctul iti dicteaza NU ! Ma intreb, in cazul nostru, al femeilor, ce ar trebui sa spunem : caut barbat nascut cu 20 ani inainte de mine ???? O seara faina tuturor

  • Baltac domnica. spune:

    Bună ,eu vreau să cunosc o persoană, sincer nu ami permit un abonament .

  • Sanda Chiru spune:

    Cand spui nu , uneori poti explica , alteori , explicand , jicnesti . Trebuie sa fi tu insati , fara sa exagerezi , dar nici nu mi se pare normal sa ni se explice ca trebuie discretie , respect si invartitul dupa coada .
    Fiecare o va face in stil personal , iar aceste <> , date probabil de un barbat , nu cred ca sunt nimerite si nici oportune . De ce trebui sa se scuze atat o femeie cand un barbat nu o va face niciodata ???Adevarul nu trebuie sa isi ceara scuze .

Leave a Reply