Matrimoniale

Cum sa refuzi o invitatie la intalnire?

By decembrie 6, 2016 No Comments

refuzIn lumea online de pe Sentimente.ro avem mari sanse sa ne gasim jumatatea, ascunsa printre alti oameni. Pentru asta, va trebui sa ii refuzam pe cei nepotriviti, desi e neplacut si pentru noi si pentru ei.

Iata mai jos cateva situatii in care e total justificabil sa refuzam.

1. Au spus ceva intr-un mesaj ce ne-a displacut
Desigur, e usor sa interpretam textele si sa dam o conotatie rea. Insa, atunci cand ne displace ceva ce ni s-a spus, e bine sa ne ascultam instinctul. Daca persoana cu care ne vedem este prea indrazneata, sau are un comportament neadecvat sau spune ceva ofensiv, nu trebuie sa ne simtim obligati sa acceptam o intalnire.

2. Te invita undeva pe ultima suta de metri, in timp ce tu ai alte planuri
Suntem usor de convins sa ne anulam planurile cand avem ocazia de a merge la intalnire. Dar asta transmite ca suntem de acord cu invitatiile facute pe ultima suta de metri. Noi credem ca timpul tuturor este valoros, iar daca cineva vrea sa te vada, ar trebui sa respecte asta si sa planifice cu tine din timp. Asa ca, daca cineva iti face o invitatie pe ultima suta de metri in timp ce tu ai alte planuri, refuza politicos si cere o replanificare.

3. Nu te simti pregatit(a)
Chiar daca discuti de ceva vreme cu aceasta persoana, chiar iti doresti sa o cunosti, e posibil sa nu te simti pregatit sa mergi la o intalnire.
Fii cat de onest doresti in explicatia ta si eventual propune o data ulterioara pentru intalnire.

4. Nu stii sigur daca vrei sa te vezi sau nu cu aceasta persoana
Inca nu ai o parere formata, dar nu ai spune (inca) nu. Este in regula sa dai mai multe sanse cuiva, insa nu atunci cand ai deja alte planuri.

5. Instinctul tau spune sa nu o faci
E un cliseu, dar de cele mai multe ori e adevarat: asculta-ti instinctele. Daca ceva in legatura cu aceasta intalnire, felul in care ti-a fost facuta invitatia, persoana cu care te vezi, sau orice altceva pare gresit, refuza politicos.

Vor mai fi multe ocazii de a iesi la intalnire. Pana atunci, rezista!

Hai pe Sentimente

Leave a Reply