Matrimoniale

Motive pentru care oamenii evita site-urile de matrimoniale

By iunie 13, 2012 One Comment

Site-urile de matrimoniale se descriu ca servicii discrete si profesioniste, dedicate persoanelor serioase, in cautarea unui partener compatibil. Perceptia asupra serviciilor matrimoniale, insa, nu este la fel de pozitiva. Exista multe motive, reale sau imaginare, pentru care oamenii evita sa apeleze la site-urile de matrimoniale.

Iata in continuare cateva dintre cele mai des intalnite si importante motive de a fi reticent:

1 Site-ul de matrimoniale distruge imaginea cuiva in societate

Viata sentimentala este o arie existentiala caracterizata in primul rand prin intimitate. Multa lume nu doreste sa-si faca cont de utilizator pe un site de matrimoniale deoarece colegii de serviciu, cunostintele, vecinii sau prietenii ar putea sa considere acea persoana ca fiind una ratata si disperata.

Pe de o parte, este dreptul fiecarui om sa incerce sa-si gaseasca un partener asa cum crede de cuviinta, chiar si cautand pe internet. Pe de alta parte, chiar daca setarile se securitate permit acelei persoane sa nu apara in motoarele de cautare, nu inseamna ca persoanele cu care discuta nu ar putea publica ceva compromitator. De aceea, selectia partenerilor pe un site de matrimoniale este un proces care cere atentie maxima.

2 Site-ul de matrimoniale are utilizatori dubiosi

Orice spatiu virtual de comunicare este un spatiu in care nu este posibil un control absolut asupra identitatii reale. Cei care apeleaza la un astfel de serviciu trebuie sa-si asume faptul ca oamenii pot oricand sa-si faca o descriere foarte departe de realitate si ca este important sa fie prevazatori. Pe de alta parte, cei mai buni “actori” reusesc sa pacaleasca o persoana chiar si atunci cand prima discutie are loc in spatiul real.

3 Site-urile de matrimoniale spun orice ca sa-si convinga utilizatorii

Una dintre temerile legate de site-urile de matrimoniale consta in faptul ca acestea sunt niste lucruri prezentate pe un ton foarte pozitiv, care, insa, ascund in spate o multime de riscuri pentru utilizatori. Site-urile de matrimoniale reprezinta o afacere si, ca orice alta afacere, vor avea o prezentare atractiva. Pentru a evita riscurile, este important sa alegi un site consacrat, sa citesti bine conditiile de utilizare si sa-ti protejezi intimitatea.

4 Nu exista nicio sansa sa gasesti persoana potrivita pe un site de matrimoniale

Exista persoane care s-au cunoscut pe site-uri de dating si care au ramas impreuna. Exista multe altele care au avut parte de dezamagiri. La fel ca in viata reala, din afara internetului, succesele si esecurile exista deopotriva si, de aceea, nu este bine sa generalizezi.

5 Toate site-urile de matrimoniale sunt la fel

La o prima vedere, site-urile de matrimoniale nu se disting cu nimic unele de altele. Aceleasi fete zambitoare si acelasi design cu inimioare. In realitate, insa, pentru a se delimita de concurenta, serviciile online de matrimoniale au inceput sa se diversifice, adresandu-se unei palete de clienti in functie de criterii precum: varsta, casatoriti, divortati, homosexuali etc. cand cineva se decide sa apeleze la un site de matrimoniale, este bine sa aiba in minte foarte clar ceea ce cauta si sa aleaga acele site-uri care se potrivesc cu principalele criterii alese.

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply