Matrimoniale

Paturi matrimoniale separate, o solutie perfecta pentru cuplu

By iunie 11, 2012 3 Comments

Desi poate fi o noutate pentru tine, odihna in paturi matrimoniale separate este o optiune frecventa in randul persoanelor casatorite. Aceasta solutie extrema pentru unii reprezinta cea mai buna cale de urmat pentru partenerii care simt nevoia unui spatiu personal in care doarma fara turbulente pe timpul noptii. In acest mod, se tin departe de scenariile matrimoniale amuzante din filme, cu zgomote si lupte pentru jumatatea mai “mare” a paturii.

Alegerea variantei de paturi matrimoniale separate nu este inceputul distantarii in cuplu, asa cum ai putea crede. Decizia implica pastrarea unei vieti sexuale satisfacatoare, alaturi de o odihna cel putin la fel de multumitoare.

Atunci cand partenerii dorm in paturi separate, scapa de multe neplaceri matrimoniale nascute odata cu inaintarea in varsta, precum sforaitul, vorbitul in somn, disconfortul pozitiilor de somn si alti factori de acest gen.

Argumentele pro paturilor matrimoniale separate

Specilistii au adunat o serie de motivatii expuse de cuplurile care au ales sa doarma in paturi matrimoniale separate. Chiar daca multi recunosc faptul ca evita sa faca publica metoda lor inedita de a trai in doi, argumentele pro sunt suficient de convingatoare.

Un cuplu casatorit de 35 de ani a ales in ultimii 25 ani de ani calea paturilor matrimoniale separate, deoarece partenerii aveau un program de viata diferit: sotia era activa ziua si avea nevoie de odihna noaptea, pe cand sotul artist lucra in orele tarzii ale noptii, pana in zori, odihnindu-se pe timpul zilei.

Un alt mariaj consumat in paturi matrimoniale separate a ajuns astfel deoarece partenera de sex feminin sforaie si se agita agresiv in somn, pe cand sotul acesteia are cosmaruri recurente si tipa. In alte cazuri, femeile prefera sa aiba camera lor proprie, decorata dupa preferinte, iar partenerii lor prefera un spatiu mai barbatesc. In acest fel, se invita pe rand la petrecerea clipelor intime din spatiul matrimonial, beneficiind in rest de odihna de calitate si liniste.

Prin urmare, psihologii au punctat cateva exemple pozitive ale odihnei in paturi separate, precum:

  • somnul separat poate creste libidoul, inlatura rutina si transforma intimitatea intr-o experienta mai provocatoare
  • partenerii care aleg acest scenariu matrimonial cred ca este o metoda distractiva, revigoranta si incitanta de a trai in cuplu, bucurandu-se de sex fara tensiunile provocate de dificultatile de odihna in acelasi pat
  • un somn mai bun noaptea inseamna o stare psihologica pozitiva a doua zi, adica o relatie mai armonioasa
  • odihna de calitate combate stresul, castigul in greutate, lipsa concentrarii si a energiei pentru sex

Argumentele contra paturilor matrimoniale separate

Tot psihologii scot in evidenta si argumentele contra paturilor matrimoniale separate, in ciuda avantajelor gasite de a anumite cupluri in acest sens.

Asadar, somnul in paturi diferite poate contribui la distantarea dintre parteneri, acestia fiind nevoiti sa depuna un efort suplimentar in fiecare zi de a lua contact fizic.

Oricum este suficient de dificil pentru un sot si o sotie extenuati din pricina serviciului si a sarcinilor zilnice sa isi dedice timp reciproc pentru a discuta, chiar si fara separarea spatiului de odihna.

Discutiile inainte de culcare sunt foarte importante pentru multe relatii matrimoniale. Acest moment relaxant, de imbratisari si afectiune, departe de facturi, copii si alti factori de distragere, este de multe ori un prilej de reconsolidare a relatiei.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Irene spune:

    ups, iertare poate* resuesc data viitoare sa nu mai las, din cuvinte, literele sa zboare zise culoarea din mine care analizand prea mult stie ca asta i se trage de la calatoria prin zodia fecioarei

  • Angela spune:

    Faca-se voia Ta, Doamne. Caci Tu cunosti slbnaciuiea inimii fiilor tai si dai fiecaruia doar povara pe care o pote duce. Caci Tu imi intelegi iubirea intrucat ea e singurul lucru cu adevarat al meu, singurul lucru pe care il voi putea duce cu mine in viata viitoare.

  • starbucks spune:

    “specialistii” au adunat…bla…bla…bla! specialisti , in ce ???va spune eu care este solutia pentru un cuplu care vor un pat !!!! sa fie cat mai ingust posibil . / cu cat patul este mai ingust/stramt , cu atat mai bine pentru cuplu !! contactu, frecarea este tot timpul !!numai avantaje . daca sunt un cuplu de tineri, nici ca se poate un pat mai perfect ca cel ingust . daca sunt unii pe la varsta a -3-ea perfect pentru a simtii “raceala” si a suna repede la 112 !!!

Leave a Reply