Matrimoniale

Prea multe SMS-uri? Comunicarea scrisa la inceputul relatiei

By august 1, 2012 4 Comments

Odata ce comunicarea electronica a devenit mai usoara decat cea directa, tot mai multi oameni risca sa exagereze cu SMS-urile si comunicarea online mai ales la inceputul relatiei. Sunt cu adevarat necesare limitele autoimpuse pentru comunicarea scrisa la inceputul relatiei?

Comunicarea excesiva prin metode electronice este o capcana mai ales la inceputul unei relatii ce s-a infiripat pe un site de intalniri online. Cand primele discutii sunt pe internet, poate fi usor sa cazi in capcana comunicarii online.

Comunicarea online la inceputul relatiei

Uneori comunicarea directa este mai dificila, insa psihologii spun ca echilibrul este important. Chiar daca ti-ai cunoscut partenerul pe un site de intalniri online, incearca sa comunici cat mai mult fie fata in fata, fie macar la telefon.

Inflexiunile vocii adauga un substrat important in comunicarea la inceputul unei relatii, cand incerci sa-ti cunosti cat mai bine partenerul.

Comunicarea prin SMS la inceputul relatiei

SMS-urile sunt un pericol si mai mare pentru comunicarea in cuplu. Daca prin email sau printr-o conversatie pe messenger poti explica pe larg ce simti, mesajele text impun limite de comunicare foarte restrictive.

Mai dificil de scris decat un email si mai scurte decat mesajele personale pe un site de intalniri online, SMS-urile sunt o unealta buna de comunicare la distanta, atata vreme cat nu devin metoda principala de comunicare, mai ales la inceputul relatiei.

In absenta indiciilor importante din vocea partenerului, SMS-urile ca forma de comunicare scurta si concisa pot contribui chiar la certuri si probleme mari la inceputul unei relatii, cand nu sunt citite “corect”.

De la intalniri online la comunicarea directa

Indiferent daca ti-ai intalnit jumatatea intr-un bar sau pe un site de intalniri online, incearca sa pastrezi comunicarea scrisa ca element secundar.

Dupa prima intalnire, SMS-urile si email-urile pot ramane instrumente importante de comunicare, dar discutiile fata in fata sau la telefon sunt absolut necesare pentru a crea cu adevarat intimitate in relatie. Excesul de SMS-uri poate chiar strica momente importante in cursul inceputul relatiei. Cum ai prefera sa-ti spuna “Te iubesc” pentru prima oara? In fata sau prin SMS?

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Mahak spune:

    Si chiar va descurcati asa? Mie mi s-ar parea cam diicifl sa stau cu atatia oameni intr-o casa si mai ales ca aveti doar 6 camere,. Noi suntem 6 in 3 camere si mi se pare mult!

  • Viajes spune:

    LOL!!o sa iti explic intre 4 ochi ce ai piedrut:) ce pierzi. si mai ales!, ce vei pierde:)pe mine m-ai adaugat la facebook, desi nu am fost intotd. nice cu tine. anyway, ty.si la multi ani inca o data.

  • Hafiz spune:

    La cat mai multe articole inrtisape si cat mai multi vizitatori,care sa poata impartasi iubirea ce ne-o daruiesti!!!Multumesc pentru ca existi si pentru mine!

  • Triptmeet spune:

    Bucuria e si a mea, Andreea! La multi ani si multumesc ca mi-ai dat voie sa te inipsr. Multumesc pentru recunostinta ta, multumesc pentru tot ce inseamna prietenia noastra, multumesc pentru cine esti. Te iubesc!

Leave a Reply