Matrimoniale

Prima intalnire: potriveste vinul la tipul preparatelor culinare alese!

By iulie 15, 2014 One Comment

Prima intalnire potriveste vinul la tipul preparatelor culinare alese!Vrei sa iti impresionezi partenera la prima voastra intalnire? Abilitatea de a comanda vinul perfect pentru preparatele culinare pe care le savurati nu va ramane neremarcata! Si afla ca nu este nevoie sa fii un adevarat connoisseur pentru a face alegerile potrivite. Iata un scurt ghid care te va ajuta sa o scoti cu bine la capat!

Alege un vin cu personalitate pentru mancarurile simple

O friptura de porc, servita cu o portie de cartofi piure, spre exemplu, poate fi acompaniata de un vin cu personalitate, care sa echilibreze relativa simplitate a preparatului culinar. O sticla de Cabernet Sauvignon ar putea fi o alegere perfecta in acest caz. Acelasi tip de vin aromat este excelent alaturi de alte preparate din carne rosie, dar si impreuna cu mancaruri grase, paste, branzeturi si midii.

Vin alb demi-dulce pentru bucataria orientala

Ati ales un restaurant cu specific asiatic, indian sau thailandez? In acest caz, preparatele puternic condimentate, eventual cu aromatul curry, au nevoie de un vin precum Reislingul italian, preferabil demi-dulce pentru a completa perfect aroma acestor mancaruri. Ce ar trebui sa retii? Cu cat vinul ales este mai aromat, cu atat mai bine!

Vin acid pentru bucataria italiana

Paste, fructe de mare, antipasti – oricare ar fi deliciosul preparat italian pentru care tu si partenera ta optati, afla ca il puteti asorta cu un vin de aceeasi provenienta, de la Pinot Grigio si Trebbiano la Primitivo si Chianti. Iar explicatia este simpla: vinurile italienesti sunt acide, astfel ca nu poti da gres cand preparatele culinare alese sunt, la randul lor, de aceeasi natura (pe baza de sos de rosii, otet etc.).

Vin Rioja pentru bucataria spaniola

Si in acest caz poti asorta un vin de origine spaniola la un preparat culinar din aceeasi bucatarie. O portie de tapas merge de minune cu un pahar aromat de Tempranillo (Rioja rosu) sau de Garnacha si asta deoarece aceste vinuri sunt foarte versatile – in definitiv, tapas pot include o multitudine de ingrediente, ceea ce impune un vin pe masura! Tot aceste vinuri se potrivesc perfect si cu alte bunatati din bucataria spaniola, precum branzeturile cu aroma de nuca si crochetele cu sunca prajite in ulei incins.

Foto: imt.ie

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Marin Elena spune:

    Nu cred ca este corect sa limitati in asa hal accesul la mesaje si restul. Nu toata lumea are posibilitatea de a plati pentru orice. Cred ca ar fi necesara o revenire cat de cat la ce a fost odata SENTIMENTE unde avea acces orice amarat care isi dorea sa nu mai fie singur.

Leave a Reply