Matrimoniale

Principiul 80:20 in relatia de cuplu: cum sa-ti imbunatatesti viata alaturi de partener

By august 13, 2013 No Comments

cuplu-fericitPrincipiul 80:20 sau regula lui Pareto este un concept din management care poate fi aplicat cu succes si in viata de cuplu. Te-ai gandit vreodata ca iti faci prea multe griji din lucruri marunte si total lipsite de importanta? Aceste false probleme iti afecteaza relatia cu partenerul de viata mai mult decat crezi.

Principiul 80:20 in cuplu
In relatia de cuplu, principiul 80:20 poate fi explicat prin faptul ca 80% dintre frustrarile si nemultumirile tale sau ale partenerul tau sunt cauzate de 20% dintre probleme. Altfel spus, putine probleme cauzeaza frustrari imense. In general, chestiunile mai putin importante din viata de cuplu sunt cele care provoaca cele mai mari nemultumiri.

Probleme care provoaca prea multe frustrari in cuplu
Fiecare cuplu are propriile lui probleme conjugale, dar la majoritatea perechilor se pot observa cateva aspecte comune, care dau nastere unei pleiade de frustrari si griji.
– partenerul se intoarce mai tarziu de la serviciu decat de obicei;
– partenerul refuza sa mearga la magazin pentru a cumpara paine, dupa ce deja s-a intors acasa;
– partenerul se uita la televizor mai mult decat ti-ai dori;
– partenerul adoarme inaintea ta;

Cum iti poti imbunatati viata de cuplu cu principiul 80:20
In management, principiul 80:20 este considerat a fi cheia succesului. Acelasi lucru este valabil si pentru viata de cuplu. Daca intelegi conceptul, ai sanse foarte mari sa iti imbunatatesti relatia cu cel de langa tine. Cum? Foarte simplu. Evita sa mai vezi problemele marunte si concentreaza-te asupra celor cu adevarat importante.

De asemenea, incearca sa-ti prioritizezi problemele de cuplu. Ce este mai important si merita sa fie luat in seama: faptul ca partenerul tau prefera sa fie tot timpul in compania prietenilor lui sau faptul ca isi lasa hainele imprastiate prin casa? Elimina problema minora si incearca sa o rezolvi pe cea majora.

In acest fel, vei reusi sa ai parte de mai putine frustrari si nemultumiri si vei putea sa iti imbunatatesti relatia de cuplu. Aplicarea acestui principiu este valabila pentru majoritatea timpului petrecut impreuna, insa din cand in cand este bine sa tii cont si de acele probleme minore care te fac sa te stresezi degeaba.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply