Matrimoniale

Probleme matrimoniale care pot duce la divort

Fiecare cuplu casatorit se confrunta, la un moment dat, cu probleme matrimoniale diverse, unele mai serioase decat celelalte. Chiar daca primele tale ganduri zboara spre divort, este indicat sa te gandesti serios daca sunt sau nu motive pentru o astfel de decizie radicala. Iata cateva motive absurde pentru care nu ar trebui niciodata sa desfaci angajamentele matrimoniale pe care ti le-ai asumat cand te-ai casatorit.

1. Sotul/sotia s-a ingrasat foarte tare!

Poate ca atunci cand v-ati casatorit, erati amandoi supli si frumosi. Daca partenerul tau s-a lasat pe tanjeala si a luat ceva mai mult in greutate decat era normal si nu te mai atrage fizic, nu te grabi sa bagi divort.

Obezitatea nu face parte dintre problemele matrimoniale care nu se pot rezolva intr-o casnicie. Ajuta-ti partenerul sa adopte un stil de viata sanatos si sa dea jos surplusul de kilograme, nu adopta calea mai usoara, dar absurda.

2. Ai aflat ca esti grav bolnav!

Multe persoane care afla ca sunt grav bolnave au tendinta de a se izola si de a face fata singure bolii, pentru a nu-i face si pe ceilalti sa sufere. Unele dintre ele aleg calea divortului.

Atunci cand te-ai casatorit, ai facut acest pas pentru a fi impreuna cu cel/cea de langa tine, la bine si la rau. Adu-ti aminte acest lucru, discuta sincer cu sotul/sotia ta si sprijiniti-va reciproc.

3. Ai probleme financiare mari!

Lipsa unui loc de munca, a unor posibilitati financiare si ingroparea in datorii reprezinta unele dintre cauzele principale ale problemelor matrimoniale cu care se confrunta multe casnicii.

De la probleme financiare se isca o multime de conflicte si scandaluri conjugale, care de cele mai multe ori ajung sa se “stinga” la tribunal. Nu lasati lucrurile sa ajunga pana intr-acolo!

Fiti sinceri unul cu celalalt, impartiti-va responsabilitatea si cautati impreuna solutii pentru a scapa de datorii si de probleme.

4. Simti ca relatia voastra a intrat intr-o rutina!

Fluturii in stomac si pasiunea de la inceputul casniciei nu persista o viata intreaga. Foarte putine cupluri sunt norocoase sa traiasca emotiile si sentimentele de la inceputul relatiei matrimoniale, o viata intreaga.

Si chiar si acele cupluri, tot se confrunta cu probleme matrimoniale, mai mici sau mai mari, pe care sunt nevoite sa le infrunte de-a lungul casatoriei. Nu inseamna ca la cel mai mic impas ar trebui sa aleaga calea divortului!

Secretul in a depasi aceste probleme matrimoniale consta in a comunica deschis si in a va intelege reciproc. Toate pot fi rezolvate, daca exista sinceritate, comunicare si intelegere.

5. Ai cunoscut pe altcineva!

Una este sa ai o aventura si alta este sa renunti la casatoria ta, dintr-un entuziasm adolescentin, presarat cu fluturi in stomac.

Poate parea ca te-ai indragostit de o alta persoana, ca ai gasit ceea ce iti lipseste in mariajul tau, insa esti sigur ca nu iti mai iubesti partenera sau partenerul? Ai vorbit vreodata cu el/ea deschis despre lucrurile care iti lipsesc in relatie, ai incercat tot ce se putea pentru a resuscita viata de cuplu? Daca raspunzi cu nu, inseamna ca te pripesti in a opta pentru divort si s-ar putea sa iti para rau daca iesi din relatia matrimoniala, fara sa fi depus eforturi pentru a o salva.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Ramon spune:

    ultima masina din poza este un Citroen AC4 din anul 1930………foarte fmuors a fost la acest concurs de eleganta. sper sa mai fie si anul viitor…..o saptamana superba!

Leave a Reply