Matrimoniale

Probleme matrimoniale cauzate de prieteni

By mai 24, 2012 No Comments

Multe dintre problemele matrimoniale ale cuplurilor pot fi cauzate de prieteni, daca partenerii de viata nu fac eforturi pentru a trasa anumite limite in relatiile lor amicale cu alti indivizi. Persoanele cu care socializezi pot naste sentimente negative intre tine si jumatatea ta si iti pot influenta viziunea personala asupra acesteia, asadar vor deveni un factor de distantare in mariajul in care ai investit suflet si timp.

Prietenii joaca un rol foarte important in viata noastra, deoarece relatiile sociale ajuta la echilibrarea traiului cotidian dominat de munca si responsabilitati matrimoniale. Din nefericire, tot ei devin o sursa de probleme in casnicie, chiar daca nu o fac intentionat. Prin urmare, este esential sa feresti de situatiile frecvente in care prietenii se transforma brusc in personaje negative ale povestii tale de viata.

Timpul

Atunci cand cineva isi petrece mai mult timp in compania prietenilor decat in spatiul matrimonial, se pot naste sentimente de frustrare si amaraciune in mintea partenerului. Sotia de acasa se simte nedorita, ignorata si plasata pe locul secund in viata barbatului. Lucrurile iau o turnura si mai periculoasa atunci cand unul din parteneri uita de angajamentele matrimoniale si se lasa purtati de val in spatii destinate flirtului, precum barurile si cluburile.

Iata de ce este important sa discuti deschis termenii de compromis in privinta timpului petrecut cu prietenii, separat sau impreuna cu partenerul. Solutia trebuie sa fie echitabila de ambele parti si deloc daunatoare pentru intervalul intim dedicat vietii matrimoniale.

Gelozia

Momentele in care un prieten sau o prietena descrie cu patos gesturile romantice de care se bucura in cuplu si maratonul sexual pe care il gusta in fiecare seara te pot determina sa iti compari propria situatie cu aceste scenarii idealiste. Incet-incet, incepi sa-ti privesti propriul partener cu ochi critici si sa observi diverse neajunsuri matrimoniale la parametri gigantici.

Tot ce trebuie sa faci este sa zambesti politicos si sa constientizezi faptul ca prietenul in cauza isi lauda viata cu patos tocmai pentru ca ascunde frustrari de proportii.

Critica

Atunci cand discuti despre problemele tale matrimoniale cu un prieten, sper sa primesti compasiune, intelegere si sfaturi pretioase. Din pacate, daca te plangi tot timpul de esecurile tale matrimoniale, amicul isi va forma o imagine negativa exagerata despre sotul sau sotia ta, te va influenta in luarea unei decizii radicale pripite (divortul) si isi va schimba iremediabil comportamentul fata de persoana pe care o iubesti. Pana la urma, vei regreta critica subiectiva si iti vei dori sa fi dat dovada de mai multa discretie.

Flirtul

Gesturile de prietenie intre tine si prietenii tai sau ai partenerului trebuie sa respecte anumite limite. In caz contrar, se vor naste situatii distructive pentru armonia voastra matrimoniala. Te simti atat de confortabil in prezenta celui mai bun prieten al sotului, incat nu ai grija sa iti acoperi trupul imbracat sumar cand va viziteaza, il imbratisezi afectuos si participi la glume cu tenta sexuala fara rezerve? Atunci asteapta-te la ostilitate din partea partenerului, pe buna dreptate.

Sotul tau flirteaza “in gluma” cu prietenele tale si le invita la o cafea in pauza de masa in absenta ta? Atunci se impune o discutie serioasa si o schimbare de atitudine, pentru a evita iscarea de probleme matrimoniale care sa conduca, in final, la un divort iminent.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply