Matrimoniale

Relatia ta, un “job” full time? De ce n-ar trebui sa te mai spetesti muncind

By februarie 19, 2014 No Comments

Relatia ta, un job full time De ce n-ar trebui sa te mai spetesti muncindRelatiile solide, pe termen lung, se construiesc prin implicare si munca sustinuta din partea ambilor parteneri. Dar cand “munca” devine obositoare, te lasa fara vlaga si nu iti mai permite sa te bucuri de relatia in sine si de partener, inseamna ca a sosit momentul sa faci o schimbare.

Ce se intampla, de fapt

Atunci cand te straduiesti foarte mult si depui eforturi in consecinta pentru a-ti face relatia sa mearga, de regula inseamna ca legatura nu iti ofera tot ce ai nevoie pentru a fi fericit/a si multumit/a. Astfel, facand o analogie cu jobul si viata profesionala, te gandesti ca muncind mult, discutand si analizand la nesfarsit, vei reusi sa redescoperi magia inceputului si tot ce tu si partenerul/a aveati candva, dar acum va lipseste.

De fapt, toata aceasta atitudine si nevoia de a munci pe branci pentru a face lucrurile sa mearga apar ca urmare a imposibilitatii de a gestiona emotiile negative, dat fiind faptul ca, din copilarie, suntem invatati ca trebuie sa “scapam” de ele cat mai rapid. Mai precis, si tu, si partenerul/a puteti trai cu senzatia ca, daca nu va spetiti sa va “reparati” relatia, nu veti reusi sa faceti lucrurile sa (mai) mearga.

Ce este de facut

Cateodata, insa, este necesara o schimbare de optica, renuntarea la “lupta” si concentrarea asupra a ceea ce conteaza, de fapt: iubirea fata de celalalt.

Cand perceptia este setata pe “relatia ca job full time”, epuizarea psihica si resemnarea (“Asta este. Nu se poate mai bine de atat.”) isi vor face curand simtita prezenta.

Ce te impiedica o asemenea optica sa constientizezi – sau sa accepti – este faptul ca nu poti face sa mearga o relatie “defecta”, o legatura in care certurile abunda, in care nu te (mai) simti tu insuti/insati si in largul tau, in care nu te mai simti… acasa.

Atunci cand nu este cazul, iar relatia ta traverseaza doar o perioada mai dificila, este important sa iti amintesti de ce vrei sa continui povestea de iubire in care esti implicat/a. In definitiv, din moment ce conflictele sunt inevitabile intr-o relatie, nu ar strica sa te intrebi daca il iubesti pe celalalt suficient de mult pentru a-ti dori sa iti petreci restul vietii certandu-te doar cu el/ea.

Foto: sharimolchan.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply