Matrimoniale

Relatii de familie: cum sa ai o relatie cordiala cu socrii tai

By noiembrie 11, 2013 No Comments

relatii-de-familie-cum-sa-ai-o-relatie-cordiala-cu-socrii-taiCel mai adesea, prezenta socrilor in viata ta este asociata cu stari emotionale negative, stres si frustrare, capabile sa distruga echilibrul mariajului tau mai repede decat te-ai fi asteptat. Totusi, parintii partenerului tau nu sunt o entitate ce trebuie ignorata. Invata sa-i cunosti mai bine, iar sansele tale de a avea o relatie buna cu ei vor fi pe masura! Iata ce ai de facut!

1. Fii tu cel sau cea care face primul pas
Cel mai simplu mod de a sparge gheata cu proaspetii tai socri este sa fii chiar tu persoana care face primul pas spre a-i cunoaste mai bine. Invita-i la voi intr-o seara si deschide discutia despre cum era iubitul sau iubita ta in copilarie. Le oferi astfel prilejul de a rememora toate etapele importante din viata partenerului tau, iar acest lucru le va produce o stare de bine si de relaxare.

2. Afla ce le place
Pe langa intrebarile de rutina despre socrii tai pe care i le vei adresa partenerului, incearca sa afli cat mai multe despre parintii sai chiar de la ei. Evita modalitatile destul de stanjenitoare prin care ii intrebi direct anumite lucruri si lasa-i pe ei sa ti le dezvaluie fara sa se simta fortati.

De exemplu, atunci cand va uitati la pozele lor de familie, poate vei observa ca le place foarte mult sa iasa in aer liber, sa calatoreasca etc. Afli astfel ca aveti multe lucruri in comun, iar de aici puteti dezvolta alte subiecte de conversatie, oferindu-ti sansa sa ii descoperi asa cum sunt cu adevarat.

3. Implica-i in activitati cu familia ta
O alta modalitate foarte buna de a-ti cunoaste socrii si de a avea o relatie buna este sa ii implici in activitatile familiei tale.

Oricarui parinte ii face placere cand familia este reunita, in special cand sunt si copii la mijloc, asa ca profita de acest lucru si invita-ti socrii la voi, la un gratar in aer liber, sau la o plimbare in parc. Din cand in cand, poti chiar si sa planifici o vacanta impreuna. Vei reusi astfel sa creezi o legatura emotionala puternica intre tine si ei.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply