Matrimoniale

Relatiile la distanta functioneaza? 4 motive ca DA!

By martie 7, 2014 No Comments

distanceRelatiile la distanta, in special cele nascute pe un site de matrimoniale sau dating online, sunt deseori puse sub intrebarii atat de protagonistii cuplului, cat si de persoanele din jur. Cate sanse au ele sa functioneze, de vreme ce ochii care nu se vad, se uita? Cat de probabil este ca cei doi parteneri sa fie fideli si cum se pot cunoaste ei cu adevarat, doar prin replici scrise pe un monitor?

Chiar daca la prima vedere, relatiile la distanta par condamnate esecului, povestile de succes cu indragostiti care au ramas impreuna in ciuda acestui obstacol sustin contrariul. Psihologii spun ca multe legaturi matrimoniale ajung sa se consolideze chiar si printr-o relatie la distanta in faza initiala, intrucat exista cateva avantaje importante in aceasta situatie.

Daca ai cunoscut pe cineva pe un site de dating sau pur si simplu te-ai indragostit de cineva aflat la mare distanta, ai cateva motive pentru care sa iti investesti increderea in relatia voastra!

1. Comunicarea primeaza

Comunicarea se afla la baza unei relatii intime, iar in cazul relatiilor la distanta, ea este principalul mod de interactiune cu celalalt. Acest lucru inseamna ca cei doi parteneri ajung sa se cunoasca la un nivel profund, iar atasamentul se naste pe baza calitatilor morale reciproce, nu din pura atractie fizica.

Acest inceput sanatos din prisma comunicarii ii obisnuieste pe cei doi indragostiti sa discute deschis si sa isi pretuiasca unul altuia ideile, chiar si atunci cand distanta nu mai este un obstacol.

2. Spatiul personal nu este afectat

Unele cupluri care isi petrec tot timpul impreuna la inceputul relatiei ajung sa se confrunte cu probleme diverse, din pricina faptului ca cei doi parteneri nu au timp sa “respire”. Dar cand indragostitii beneficiaza de spatiu personal, au cum sa se descopere cu adevarat, sa se dezvolte, sa isi identifice nevoile si sa isi seama daca lucrurile merg in directia pe care si-o doresc.

3. Intalnirile fata in fata sunt mereu fericite

Nimic nu se compara cu farmecul intalnirilor ocazionale, dupa lungi perioade in care doi indragostiti au ravnit sa se revada. Orele petrecute impreuna raman amintiri unice, incarcate de farmec. Discutiile nu sunt niciodata plictisitoare, atingerile produc explozii de placere, locurile vizitate devin marturii ale momentelor fericite, iar entuziasmul ramane viu la fiecare intalnire.

4. Independenta se dezvolta de ambele parti

Dependenta de partener este un fenomen frecvent si periculos, spun psihologii. Multe persoane aleg sa ramana intr-o relatie de cuplu tocmai pentru ca sunt dependente de celalalt si nu isi vad viata traita individual, acceptand compromisuri periculoase. Intr-o relatie la distanta, fiecare partener isi are propria viata profesionala si sociala, ceea ce inseamna ca dezvolta o independenta necesara in orice relatie sanatoasa.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply