Matrimoniale

Relatiile la distanta nasc legaturi emotionale mai puternice intre iubiti

By iulie 23, 2013 One Comment

relatie_la_distantaOchii care nu se vad, se uita. Cel putin aceasta este parerea generala cand vine vorba despre relatiile la distanta. Acestea sunt privite de cele mai multe ori cu scepticism, din cauza faptului ca partenerii nu sunt impreuna fizic si nu pot avea parte de o relatie sentimentala suficient de puternica. Un studiu recent realizat de psihologi arata ca stereotipurile legate de relatiile la distanta nu mai sunt valabile in prezent si ca, de fapt, aceste relatii nasc legaturi emotionale mai puternice intre parteneri.

Relatiile la distanta, mai usor de gestionat
Tehnologiile moderne au contribuit din plin la schimbarea modului in care se desfasoara relatiile la distanta. Desi iubitii sunt despartiti de zeci, sute sau poate chiar mii de kilometri, ei se pot vedea in timp real prin intermediul programelor de video chat (Skype, de exemplu), se pot vedea prin telefon gratie tehnologiei 3G si pot comunica rapid prin sms, mail sau retele de socializare.

Pornind de la aceasta premisa, specialistii de la Universitatea din Hong Kong (China) si Universitatea Cornell (SUA) au initiat un studiu pentru a vedea daca, intr-adevar, cuplurile care au o relatie la distanta pot avea parte de legaturi emotionale la fel de puternice ca cele nascute intre cuplurile care traiesc impreuna.

Iubirea la distanta se face cu o buna comunicare
Studiul arata ca relatiile la distanta nasc legaturi emotionale mai puternice intre iubiti, intrucat acestia isi dezvaluie mai mult sentimentele si trairile, tind sa se aprecieze mai mult, pun mai mult pret pe intimitate si se straduiesc mai mult sa existe o buna comunicare intre ei.

Pe parcursul unei saptamani, cat a durat studiul, mai multe cupluri care au relatii fizice apropiate si care au relatii la distanta au fost rugati sa spuna cat de des comunica in fiecare zi. Din informatiile stranse, reiese ca relatiile la distanta se bazeaza pe legaturi emotionale mai puternice, gratie comunicarii aproape fara cusur dintre parteneri.

Tendinta actuala indica o crestere a numarului de relatii la distanta
Confirm profesorilor care au realizat studiul, Crystal Jiang si Jeffrey Hancock, tendinta actuala indica o crestere a numarului de relatii sentimentale la distanta.

“Cuplurile care au o relatie la distanta incearca mai mult sa isi comunice sentimentele, iar eforturile lor sunt rasplatite pe masura”, spune Jiang.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Prin mesajele scrise, chiar si prin convorbirile telefonice , imi este mult mai usor sa-mi exprim starea emotionala de care sunt cuprins fata de fiinta pe care o indragesc si pe care mi-as dori s-o am alaturi cat mai repede posibil. Relatiile intime sunt mai puternice si mai dezinvolte,lipsite de inhibitii si prejudecati .Insa tendinta finala este convietuirea unul langa altul… Victor

Leave a Reply