Matrimoniale

Scapa de indoieli! Invata cum sa fii un om de succes pe toate planurile

By septembrie 23, 2016 No Comments

senticafe1_scapa de indoieli

Indoiala, ezitarea, lipsa sigurantei de sine sunt familiare oricui. Important este cum reusim sa gestionam aceste trairi si cum facem sa le depasim si sa stralucim in ochii celorlalti.

Iata cateva trucuri utile care te vor face sa fii mai optimist in ceea ce te priveste, sa ai succes si sa fii apreciat de cei din jur:

Concentreaza-te pe munca ta

Chiar si presedintele Barack Obama a recunoscut intr-un interviu ca se lupta uneori cu momente de incertitudine.
“Daca iti faci griji despre tine, daca te gandesti: “Oare voi reusi? Fac ceea ce trebuie? Sunt apreciat?”- Atunci te vei bloca si vei dezvolta frustrari. Dar daca, in loc sa iti pui atatea intrebari, te vei concentra pe ceea ce ai de facut, vei gasi intotdeauna solutiile corecte. Pentru ca intotdeauna exista o rezolvare”.

Ai incredere in propria voce

E important ca in orice situatie ne-am afla, indiferent ca e legata de serviciu sau de
viata sentimentala
, sa ne ascultam vocea interioara. Cu totii avem un fler care ne poate ghida in alegeri. E mult mai sanatos sa iti urmezi instinctul decat sa te iei dupa sfaturile celorlalti. Nimeni nu te intelege mai bine decat tu insuti. Vei fi mai convingator atunci cand vei exprima exact ceea ce crezi si nu ceea ce vor altii sa auda.

Iesi din zona de confort

Poti creste numai daca esti dispus sa te simti incomod si inconfortabil atunci cand incerci ceva nou. E ca mersul pe bicicleta. La inceput, pare insapaimantator. Dar pe masura ce incerci si exersezi, devine nu doar simplu, ci o pasiune in sine. Acelasi lucru este valabil si in viata. Infrunta-ti indoielile, nesigurantele si ele vor disparea.

Accepta esecul

Indoiala de sine izvoraste cel mai adesea din teama de esec. Te temi ca persoana cu care urmeaza sa te intalnesti nu te va accepta asa cum esti si asa ajungi sa refuzi orice cale de comunicare, izolandu-te. Cel mai sigur este sa fii optimist si sa mergi pe principiul: „Incercarea moarte n-are”.

Intoarce lucrurile in favoarea ta

Poate crezi sau nu, dar indoiala de sine nu este un lucru chiar asa de rau. Daca e gestionata asa cum trebuie vei avea de castigat, intrucat te va mentine mereu in garda si iti va dezvolta imaginatia si inventivitatea.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply